U trendu

Petrović okrivio sudije za poraz od Srbije na OI

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović okrivio je danas sudije za poraz od Srbije u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

„Presudio je početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez plajmakera jer je (Roko) Ukić imao tri lične greške. Jednostavno dogodilo se da (Miro) Bilan mora da prenosi loptu i usledile su greške. Sve ostalo je istorija. U poslednjih 30 sekundi sudije su donele dve odluke koje su odlučile pobednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad (Miroslavom) Raduljicom i nesportskoj ličnoj (Nikole) Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobeda“, rekao je Petrović, prenela je Hina.

Hrvatski košarkaši nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara pošto su jutros izgubili od Srbije sa 83:86.

„Čestitam Srbiji na pobedi, ali mislim da bismo i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sad stojim kod mišljenja, da uprkos deficitu igrača, igrali su samo oni koji zaslužuju, oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na Olimpijske igre“, rekao je Petrović.

On će gotovo sigurno napustiti klupu reprezentacije.

„Dogovor je bio samo ovaj ciklus. Sada nije ni vreme ni mesto da se razgovara o meni i uopšte ne želim o tome  da pričam. Onaj ko dolazi posle mene imaće dobre temelje, sledi nam Evropsko prvenstvo i hrvatska košarka se vraća“, dodao je Petrović.

Reprezentativac Hrvatske Dario Šarić  sebe je naveo kao glavnog krivca za poraz.

„Ne znam šta da kažem, opet smo izgubili, a ja sam igrao ko zadnja p… Nisam dobro ušao u utakmicu, a posle sam, kada sam video da mi ne ide u napadu, pokušao da pomgnem saigračima u obrani. Iznenadjen sam, mislim da ceo turnir nisam odigrao ni blizu onako kako mogu“, rekao je Šarić.

Kapiten Roko Ukič naveo je da je utakmica odlučena u trećoj četvrtini, u kojoj se njegova ekipa „raspala bez razloga“.

„Njihov  Bogdanović se razigrao i utakmica nam je izmakla iz ruku, mada smo se vratili na kraju, kada opet nisu ušle ključne ‘trojke’. Imao sam tri prekršaja na poluvremenu, pitajte selektora zašto smo igrali bez pleja. Ovaj poraz neće tako brzo proći“, rekao je Ukić.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović složio se da je treća četvrtina bila presudna.

„Prvo poluvreme smo odigrali onako kako smo želeli, a posle odmora kao da je izašla neka druga ekipa iz svlačionice. Ta treća četvrtina nas je ubila i presudila, oni su nas odjednom razbili presingom i kontranapadima. Nije bila stvar nikakvog umora. Ne zameram nikome ništa, ni ja nisam bio dobar. Više bih voleo da nisam postigao nijedan koš na celom turniru, a da smo se plasirali u polufinale. Sa Australijom bismo imali šanse za veliko finale“, rekao je Bogdanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.