U trendu

Prvo o Japanu, posle razmišljamo o četvrtfinalu

Srpski vaterpolista Gojko Pijetlović rekao je danas da će svaka utakmica do kraja Olimpijskih igara biti kao finale i da svaka mora da se gleda kao da je poslednja jer njegova reprezentacija tako najbolje funkcioniše, prenose sportski mediji.

 

„Napravili smo situaciju da nam je utakmica sa Australijom bila najbitnija. Svaka nam je kao finale. Još ne znamo protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu, ali je najbolje da ne pričamo ništa, već da idemo utakmicu po utakmicu i da igramo kako znamo. Tako i najbolje funkcionišemo, kad svaku utakmicu gledamo kao poslednju“, rekao je Pijetlović novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je, posle dva remija i potom poraza na početku, u subotu rano ujutro pobedila Australiju sa 10:8 i došla na korak od četvrtfinala Olimpijskih igara. Naredni protivnik biće Japan, a golman reprezentacije Srbije je kazao da njegova ekipa mora da bude maksimalno ozbiljna.

„Treba maksimalno ozbiljno da shvatimo Japan, koji se pokazao kao težak protivnik. Oni igraju neobičan vaterpolo, nismo navikli na to. Najbitnije je da budemo koncentrisani, jer fizički ne mogu da nam pariraju“, kazao je Pijetlović.

Duel sa Australijom bio je pun tenzija jer su se obe reprezentacije takmičile za šansu za ulazak u četvrtfinale.

„Mnogo smo promašivali, ali je to bilo iz želje da završimo kako treba. Bilo je kako je trebalo, ali utakmica je bila puna tenzije, znao se ulog, svi smo igrali za prolaz. Drago mi je što smo uspeli da po ko zna koji put odigrali kako treba u najtežim momentima“, rekao je Pijetlović.

Sava Ranđelović je rekao da se atmosfera u ekipi nije menjala od početka takmičenja.

„Kod nas je atmosfera sve vreme odlična, a sada se mnogo lakše diše kada smo obezbedili četvrtfinale. Nije bitno protiv koga ćemo da igramo, podjednako su kvalitetni protivnici iz druge grupe“, rekao je Ranđelović.

On je naveo da je protiv Australije bilo mnogo pritiska i da je Srbija pokazala da može da se izbori sa tim.

„Bilo nam je mnogo teško, mnogo pritiska jer se sve odlučivalo. Pokazali smo da umemo da se izborimo sa pritiskom, pokažemo karakter i pobedimo. Preostaje nam Japan, da potvrdimo četvrtfinale i da čekamo protivnika“, dodao je Ranđelović.

„Nijednog trenutka niko od nas nije pomislio da možemo da izgubimo. Znali smo da ćemo da pobedimo i to je trebalo da pokažemo. Počelo je stegnuto, gubili smo, ali smo prelomili kada je bilo najbitnije“, zaključio je Ranđelović.

Srpski vaterpolisti će utakmicu protiv Japana igrati u ponedeljak u 00.30 po srednjoevropskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.