U trendu

Rio: Naoružani razbojnici opljačkali Crnogorce

Službenik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini Miljan Mugoša i predstavnici crnogorske dijaspore, Božidar Šaranović i Nikolas Vukasović napadnuti su u blizini aerodroma u Rio de Žaneiru, ali niko nije povređen, prenosi RTCG.

COK navodi da je u njihovo službeno vozilo, koje im je dodelio Organizacioni komitet, kasno sinoć udario automobil u kome su bili naoružani razbojnici.

„Dok su se vraćali sa aerodroma, na kome su službenik COK i diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini dočekali Vukasovića, koji je stigao u posjetu olimpijskom timu, u službenom automobilu olimpijskih igara, koje je COK-u dodijelio Organizacioni komitet, njihovo vozilo udario je automobil u kome su bili naoružani razbojnici. Pod pretnjom oružjem, njima trojici otete su sve lične stvari i službeni automobil MOK-a“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prisebnom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COK-a izbegnut incident sa težim posledicama i niko nije povređen.

„Neposredno nakon incidenta, na lice mesta stigla je brazilska policija, koja je napravila uviđaj i koja ih je sprovela do hotela u kome su smešteni predstavnici olimpijskih komiteta i zvaničnici MOK-a. O teškom incidentu upoznat je Organizacioni komitet Olimpijskih igara, sa kojim će, povodom incidenta, predstavnici naše olimpijske misije održati hitan sastanak“, piše u saopštenju.

RTCG prenosi da je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija saopštilo je da se danas povodom napada obratilo uobičajenim diplomatskim putem kolegama iz Brazila.

„Ministarstvo apeluje na crnogorske državljane, koji se nalaze u Riju, da se, zbog nepredviđenih situacija koje se mogu dogoditi tokom trajanja Olimpijskih igara, kreću u organizovanim grupama i izbegavaju individualne aranžame prilikom odlaska na sportske terene. Takođe, preporučuje se da se kretanje van sadržaja olimpijskih sportskih igara svede na najmanju moguću meru“, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.