U trendu

Savić: Bićemo sve bolji, izdržali smo pritisak

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da se nacionalni tim izdigao iznad pritiska i ostvario važnu pobedu protiv Australije (10:8), kao i da tek počinju odlučujuće bitke na Olimpijskom turniru.

„Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji, teži, jer je imao kvalifkacioni karakter. Pobednik ide dalje, poraženi ispada. Imali smo ogroman pritisak koji smo sami sebi nametnuli“, rekao je Savić.

On je dodao da je ovim trijumfom svima pao teret sa leđa.

„Odbrana je bila superiorna, ali je važno da je proradio napad. Poznati smo po međusobnom hrabrenju, očekujem još bolje dane. Da odigramo protiv Japana i da se okrenemo turniru koji tek počinje“, poručio je Savić.

Kapiten Živko Gocić ističe da se lakše diše posle pobede nad Australijom.

„Svima su sada lepša lica, bili smo smrknuti posle Brazila. Imali smo lopticu za ostanak u meču i iskoristili je. Ostvarili smo prvu pobedu, pronašli sebe, pre svega u odbrani na čelu sa Mitrovićem. Bilo je brzopletosti ponekad u želji da sve bude kako treba. Idemo dalje, što dalje od ove žabokrečine u kojoj lopta ne može da se uhvati“, naveo je Gocić.

Njegov saigrač Duško Pijetlović izjavio je da se na meču sa Australijom videlo da se vaterpolo ne igra samo u nekoliko zemalja.

„Sada se ponovo videlo da vaterpolo ne igraju samo dve zemlje u svetu. Videli smo koliko je pritisak potreban da se igra na ovom turniru. Nadam se da ćemo igrati sve bolje, još malo da sredimo odbranu. Moramo da se priviknemo i na suđenje, znam da bi mnogi voleli da nas vide van turnira“, kazao je Pijetlović.

Andrija Prlainović ističe da su igrači sve vreme verovali u sebe, iako niko nije očekivao da će se u poslednjoj deonici boriti za prolaz.

„Za pritisak koji smo imali, greške su uobičajene. Znali smo šta bi za nas značilo ispadanje sa Igara. Počinjemo novi turnir i ne vidim da je bilo koja od osam ekipa u prednosti. Nemam ništa protiv što se ovako sve završilo“, zaključio je Prlainović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar