U trendu

Šok i neverica Novaka Đokovića (video)

Novak Đoković iz nedelje u nedelju obara teniske rekorde, a u karijeri je osvojio sve. Osim Olimpijskog zlata.

Najbolji svetski teniser je u Rio došao sa namerom da osvoji i medalju koja mu nedostaje. Ipak, nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Riju okončao je već u 1. kolu, jer ga je nakon gotovo dva i po sata igre savladao Argentinac Huan Martin Del Potro sa 7:6 (4), 7:6 (2).

https://www.youtube.com/watch?v=qzHuv5RnGUc

Novak je nakon što mu je raspršen san o zlatnoj medalji, uz ovacije publike sa terena izašao uplakan, a rasplakao se i Del Potro, koji se dugo pozdravljao sa navijačima.

Najbolji srpski teniser i jedan od miljenika srpske teniske publike sastali su se 15. put i to posle duge pauze, a Novak je dosad slavio 11 puta. Pre ovog meča su poslednji put igrali na završnom turniru sezone u Londonu 2013. godine, kada je Đoković pobedio sa 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković je završio turnir i Srbija već posle prvog kola nema nijednog predstavnika u singlu, a imala ih je petoro (Viktora Troickog, Jelenu Janković – odustala zbog povrede, Anu Ivanović i Aleksandru Krunić). Novaku sada ostaje prilika da se u dublu sa Nenadom Zimonjićem domogne medalje, ali je pitanje da li će imati snage da se vrati posle ovog šokantnog poraza.

Mnogo je Novaku bilo stalo da osvoji medalju, one suze na kraju govore više od reči. Paradoksalno, upravo ta žarka želja delom ga je i koštala poraza – pritisak je drugačiji kada se igra na olimpijskim igrama, pogotovo za čoveka koji celoj stvari prilazi sa toliko emocija, a sada je jasno da sa takvom vrstom pritiska Đoković jednostavno ne može da se izbori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.