U trendu

Srpski asovi pred svetskim medijima, Teodosić spreman

Srpski olimpijci na čelu sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vladom Divcem održali su danas konferenciju za novinare pred izveštačima iz celog sveta i najavili visoke ambicije u Rio de Žaneiru.

Pred novinare su izašli srpski aduti za najviši plasman – najbolji teniser sveta Novak Đoković, kapiten košarkaša Miloš Teodosić, strelkinja Ivana Maksimović, koja će nositi zastavu Srbije na svečanom otvaranju, košarkašica Sonja Petrović i kapiten vaterpolista Živko Gocić.

Prema očekivanju „na meti“ je najviše bio Đoković, koji je rekao da su Olimpijske igre specifično takmičenje, gde se svi bore za svoju zemlju i moguća su iznenađenja.

„Moja želja je da pružim maksimum u singlu, ali pokušaću i u dublu sa Nenadom Zimonjićem da budem najbolji“, izjavio je Đoković.

Teodosić je rekao da je povreda prsta prošlost, da je od večeras na treningu i da je svestan očekivanja nacije od košarkaša.

Maksimovićeva se nada korak više u odnosu na London, kada je bila srebrna, Gocić, kome su ove igre treće u karijeri, istakao je da će ekipa do cilja, jedinog zlata koje joj nedostaje, ići strpljivo, korak po korak, dok je Petrovićeva obećala maksimalnu borbenost na svakom meču.

Divac je izrazio nadu da će rezultati srpskog tima biti odlični, u najmanju ruku bolji od prethodnih Igara u Londonu, kada su osvojene četiri medalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.