U trendu

Štefanek: Rekao sa da ću se vratiti sa medaljom, pokrenuo sam lavinu

Olimpijskog šampiona Davora Štefaneka su na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dočekali najbliži članovi porodice, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije Rajko Baltić i Predrag Perunićić, državni sekretar za sport, kao i rvač Aleksandar Maksimović, prenose sportski mediji u Srbiji.

 

Olimpijski šampion dočekan je uz ovacije, a kada se pojavio, aerodrom je odjekivao povicima „Davore, Davore, Davore…“

Zatim se obratio Štefanek, osvajač zlatne medalje sa Igara u Riju:

„Hvala svima na sjajnom dočeku, iznenađen sam. Mnogo su kudili srpske sportiste jer 12 dana nije bilo medalje. A onda sam ja pokrenuo lavinu“, rekao je Štefanek.

On je istakao da mu je drago što smo u tako kratkom vremenskom intervalu osvojili četiri medalje.

„Imamo četiri medalje za sada i to je sjajno, ali uzećemo ih još. Posle kiše uvek dođe sunce, i evo sada je došlo. Srpska ekspedicija u Riju imaće još mnogo uspeha“, ocenio je olimpijski šampion.

Štefanek je rekao da je i pre polaska u Rio zna šta hoće i šta može.

„Nikada ne možeš da budeš 100 odsto siguran, ali imao sam želju i volju za medaljom. Ja hoću, ja mogu, ja želim, to me je naučio jedan od psihologa i toga se držim. Žao mi je Nemaša i Frisa, mogli su mnogo više. Meni se žreb poklopio, jesu to bili teški rivali, ali mogao sam sa njima da se borim, Rekao sam predsedniku Saveza Trajkoviću da se ne nervira kada su svi ispali, rekao sam mu da će biti medalja. Uložili smo mnogo u ovo. Ne znam šta dalje, videću kako će ići. Prvo ću da odmorim dve nedelje. Želim da sa svojim klubom Spartakom uzmem titulu. Vratio sam se u Suboticu i tu gde sam ja želim da je i titula“, poručio je Štefanek.

Njegov trener Stojan Dobrev nije mogao da sakrije sreću zbog ogromnog uspeha našeg rvača.

„Teško je kad neko ima velika očekivanja, verovao sam šta možemo da uradimo, bio je težak put, put sa mnogo treninga. Srećan sam što je Davor ispisao istoriju. Živeli smo da digne ruke i uradi nešto, i uradio je, ovo je prvo zlato posle 40 godina za Srbiju“, rekao je Dobrev.

Štefanek se našalio i podsetio ministra sporta Vanju Udovičića da spremi ploču na česmi u Subotici sa njegovim imenom.

„Kad sam polazio u Rio rekao sam Udovičiću da spremi česmu sa mojim imenom, jer sam mu rekao da se vraćam sa medaljom“, prisetio se olimpijski šampion.

Rvački savez Srbije simbolično je uručio cveće Davorovoj majci, Đenđi Štefanek jer je rodila šampiona.

Pobednik u disciplini grčko-rimskim stilom do 66 kilograma prisetio se koliko je težak bio put do zlata.

„Nisam znao kako da slavim, uradio sam to što sam sanjao, Od 10. januara sam bio na pripremama, nisam bio kod kuće mesec dana, bio sam ljut na trenera, na sebe, ali sve se to isplatilo. Neću da dajem obećanja, ali jedno je sigurno – nastaviću da rvem. Ne mogu ja bez rvanja, a ne može ni ono bez mene. Kada sam se popeo na postolje nisam bio zadovoljan. Osetio sam da sam olimpijski šampion, ali da mi nešto nedostaje, a to je evropska titula. Prvenstvo Evrope je sledeće godine u Srbiji i ja želim da se borim za nju.“, poručio je Štefanek.

On se takođe osvrnuo na svoje prve korake u ovom sportu.

 

„Kao dete sam imao zdravstvenih problema, ali to nije bila prepreka, uvek sam davao maksimum i uspeo sam da iz svega toga izađem jači. Niko me nije terao da se bavim rvanjem, odveli su me na prvi meč i više nisam hteo da siđem sa strunjače“, prisetio se Štefanek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.