U trendu

Ušla voda – Amerikanci se sećaju Indijanapolisa!

Nepodeljena mišljenja košarkaških stručnjaka u zemlji i svetu je da u ovom trenutku Srbija jedina ekipa koja može da parira neprikosnovenom Drim timu, selekciji SAD. Nakon utakmice sa Australijom u polufinalu Olimijskih igara, američki mediji podsećaju na nimalo prijatne momente za njih u Indijanapolisu, prenose sportski mediji.

Jedan od primera trenutnog razmišljanja američkih navijača je i video koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji nas je podsetio na duel iz Indijanapolisa 2002. godine. Tadašnja Jugoslavija je savladala Amerikance na njihovom terenu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a zatim osvojila i zlato.

„Ljudi, mislim da se Srbi uopšte ne plaše ekipe Amerike“.

O finalnom meču piše i poznati američki sportski portal sbnation.com. Oni opisuju Srbiju kao najvećeg rivala na turniru i stoga navode da izabranici Majka Kžiževskog moraju dobro da se pripreme za borbu za zlato da slučajno i oni ne bi prošli kao i Australija.

Navedeni portal naglašava da su Srbi su ušli u polufinale kao autsajderi, njihovi protivnici Australijanci smatrani su teškim favoritom za ulazak u finale i meč protiv SAD za zlatnu medalju. Ali, Srbija je napravila pakao od života za „Bumerse“, dokazavši da smo ih svi zajedno potcenili.

Australija je igrala sjajno tokom turnira u napadu zahvaljujući njihovom odličnom kretanju bez lopte, ali odbrambena rotacija Srbije je bila toliko jaka da Australija nije uspela da napravi više od nekoliko kvalitetnih akcija. Srbi zaslužuju pohvale za svoju ulogu u tome.

Očigledno je da Australija nije imala rezervni plan, posebno u prvih pet minuta kada je bilo jasno da Srbija neće dozvoliti Australiji da vodi svoju uobičajenu igru. Kada su njihove tipične akcije nestale, „Bumersi“ nisu imali pojma kako da se nose sa problemom. Srbija je odsekla njihovo prisustvo u reketu, što je kretanje Australijanaca svelo na to da dožive neuspeh.

Amerikanci će morati dobro da se oznoje da bi pobedili Srbiju. Srbija je uplašila Amerikance u utakmici odigranoj u grupi, iako je većina mislila da je loša odbrana Amerike bila glavni uzrok tesne pobede. To mora da bude promenjeno nakon što smo videli polufinale.

Tim SAD je još uvek dovoljno dobar da pobedi bilo koju ekipu u svetu, ali ne mogu da se prošetaju do titule. Srbija ima više nego dovoljno aduta da im napravi probleme; Teodosić je dokazao da je majstor za izbacivanje protivnika iz ravnoteže, a Nikola Jokić je rasturio američku centarsku liniju sa 25 poena u prvom duelu.

Srbi su se disciplinovani, nesebični i hladnokrvniji od američkih košarkaša.Srbija je pokazala nešto na ovom turniru i možemo računati na njih da dođu spremni za finalni meč i napadnu zlatnu medalju. Tim SAD ne sme da uzme ništa zdravo za gotovo, ako želi da napusti Rio sa zlatom, piše američki sportski portal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.