U trendu

Vu postavila seriju rekorda na putu do olimpijskog zlata

Kineskinja Vu Minsja osvojila je rekordnu petu zlatnu olimpijsku medalju, pošto je večeras u Rio de Žaneiru sa svojom partnerkom Ši Tingmao sakupila 345,6 bodova u sinhronim skokovima sa tri metra.

Kineskinje su vodile tokom takmičenja od pet kola i pobedile su sa velikih 31,77 bodova, na borilištu na kome je padala blaga kiša.

Vu je osvojila četvrto uzastopno olimpijsko zlato sa trometarske skakaonice i tako postala prva žena koja je osvojila četiri zlata u istoj disciplini na Olimpijskim igrama. Ranije je pobedjivala na Igrama 2004, 2008. i 2012, svaki put sa različitim partnerkama.

Minsja u novembru puni 31 godinu, a danas je ušla u istoriju kao prva osvajačica pet zlatnih olimpijskih medalja, u muškoj i u ženskoj kategoriji, pošto je u Londonu pre četiri godine pobedila i u pojedinačnoj konkurenciji sa trometarske skakaonice.

„Imamo vrlo visoke standarde. Kada sam počela da se bavim skakanjem u vodu, mislila sam da je to vrlo uzbudljiv sport. Moj karakter me tera da uvek želim da pobedim“, rekla je Vu nakon takmičenja.

Ona je u Atini osvojila srebro u Atini 2004. i bronzu u Pekingu 2008.

Vu je najstarija skakačica u vodu koja je osvojila zlato na olimpijskim igrama, pošto je pretekla Amerikanku Miki King, koja je imala 28 godina kada je osvojila zlato na Igrama u Minhenu 1972.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar