U trendu

Rodžers hvali sudije, uprkos priznanju lige da je bio ofsajd

Trener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers pohvalio je danas sudije koje su priznale sporni pobedonosni gol Kristijana Bentekea u meču protiv Bornmuta, dan pošto je Premijer liga uputila dopis svim klubovima objašnjavajući da taj gol nije bio regularan i da nije trebalo da bude priznat.

Benteke je prošlog ponedeljka postigao gol iz situacije koja se do prošle sezone u Premijer ligi nije priznavala kao ofsajd, ali je ovog leta pravilo promenjeno, tako da gol nije trebalo da bude priznat. To je i uprava lige objavila u petak i poslala svim klubovima i sudijama.

Rodžers je, međutim, pohvalio sudiju Krejga Posona i njegovog pomoćnika Harija Lenarda i ocenio je da je njihova odluka da priznaju gol „odlična“.

„Nije uopšte pomenuto da je Krisitjan trčao. Savršeno je tempirao trk, a njegove fizičke mogućnosti su mu omogućile da dođe do lopte i prvoklasno završi akciju. Ni u jednom trenutku nije bio u ofsajdu“, rekao je Rodžers.

U ofsajdu je, međutim, bio Filip Kutinjo, a pravilo nalaže da je igra trebalo da se zaustavi iako taj igrač nije dodirnuo loptu, jer samo njegovo pozicioniranje utiče na odbranu.

„Upućen je centaršut i igrači su krenuli ka lopti. Mislim da je linijski sudija doneo odličnu odluku. Nije bilo šanse da Kutinjo dođe do lopte. Golman se malo pomerio, ali ne mislim da je taj pokret uticao na njega“, rekao je Rodžers.

Već od ponedeljka su mediji pisali o tom ofsajdu, ali je trener Liverpula ponovio da su sudije bile odlične.

„Razumem nerviranje oko pravila i njegovog menjanja, ali mislim da su sudije bile dobre tokom cele utakmice. Ako uzmete u obzir šta sve treba da procene u deliću sekunde, shvatate da je to jako teško“, rekao je Rodžers.

Liverpul u ponedeljak igra derbi protiv Arsenala u trećem kolu Premijer lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar