U trendu

Ronaldo promaĆĄivao, Austriji bod protiv Portugala

Fudbaleri Portugala i Austrije odigrali su večeras u Parizu nereơeno 0:0 u utakmici drugog kola Grupe F Evropskog prevenstva.

Selekcija Portugala je, posle dva kola, treća na tabeli Grupe F sa dva osvojena boda, koliko ima i drugoplasirani Island, dok je Austrija poslednja sa jednim bodom. Prva na tabeli je Madjarska sa četiri boda.

Portugal je od samog početka utakmice bio bolji tim na terenu, konstantno je pretio i stvarao prilike, ali izabranici Fernanda SantoĆĄa nisu uspeli da zatresu mreĆŸu Austrijanaca.

Najviơe prilika na večeraơnjoj utakmici propustio je Kristijano Ronalno, a najbolju u 79. minutu kada nije iskoristio jedanaesterac.

Ronaldo je bio blizu gola u 22. minutu, ali je bio neprecizan sa sedam-osam metara, a potom je sedam minuta kasnije Nani pogodio stativu.

To su bile dve najbolje ơanse za Portugal u prvom poluvremenu, a za najbolju priliku Austrije čekalo se do početka drugog poluvremena, odnosno do 46. minuta. Stefan Ilzanker je odlično ơutirao sa 20 metara, ali je Rui Patrisio paradom zaustavio loptu.

Na terenu je, nakon toga, ponovo vidjen isti scenario kao u prvom poluvremenu poĆĄto se uglavnom igralo pred ĆĄesnaestercem Austrije.

Ronaldo je za samo 60 sekundi dva puta bio u prilici da postigne gol, ali je golman Austije i kod ĆĄuta sa dvadesetak metara i kod udarca glavom izaĆĄao kao pobednik.

Martin Hintereger je u 78. minutu oborio Ronalda u kaznenom prostoru, a sudija Nikola Ricoli odmah je pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo fudbaler Real Madrida, ali je pogodio samo stativu.

Ronaldo je u 85. minutu pogodio mreĆŸu Austrije, ali je taj gol poniĆĄten zbog ofsajda.

Kristijano Ronaldo je na ovoj utakmici postao fudbaler sa najviĆĄe nastupa za reprezentaciju Portugala. Ronaldo je stigao do brojke od 128 utakmica za nacionalni tim i tako je prestigao dosadaĆĄnjeg rekordera, legendarnog Luisa Figa.

Island i Madjarska su ranije danas odigrali nereĆĄeno 1:1.

Portugal u trećem kolu igra protiv Madjarske, a Austija protiv Islanda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.