U trendu

Rukometaši Srbije porazom počeli Evropsko prvenstvo

Rukometaši Srbije porazom su počeli nastup na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras izgubili u Krakovu od Poljske sa 28:29 (15:14) u prvom kolu Grupe A.

Najefikasniji u selekciji Srbije, u veoma uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, bili su Petar Nenadić i Ivan Nikčević sa po sedam golova, Nemanja Zelenović i Žarko Šešum su postigli po četiri, dok su Darko Djukić i Momir Rnić po dva puta bili strelci.

U reprezentaciji Poljske najbolji je bio Mikal Jurecki sa sedam golova, dok su po tri postigli Mikal Dašek, Bartoš Jurekci i Premislav Krajevski.

Do polovine prvog poluvremena igralo se gol za gol, a Srbija je u tom delu imala stoprocentu realizaciju. Prednjačio je Nenadić koji je četiri puta pogodio gol domaće selekcije, a prvi promašaj je upisao u 12. minutu utakmice kada je Srbija propustila prvu priliku da povede na meču.

Ono što tada Nenadiću nije pošlo za rukom, jeste dva minuta kasnije. Svojim petim golom na utakmici doneo je prednost Srbiji, a potom je i povećao tu prednost – 8:6.

Izabranici Dejana Perića su održavali prednost od dva gola do pet minuta pre kraja prvog poluvremena kada su Poljaci posle serije od 3:0 i golovima Lijevskog, Dašeka i Rafala Glinskog poveli sa 12:13.

Srbija je uzvratila istom merom, serijom 3:0, pa je posle dva gola Momira Rnića i jednog Zelenovića ponovo imala prednost od dva gola (15:13). Šiba je smanjio na 15:14, što je bio i konačan rezultat prvog dela utakmice.

Srbija je drugo poluvreme počela sa dva igrača više, pošto su kazne u finišu prvog poluvremena zaradila dvojica Poljaka, ali tu prednost nije najbolje iskoristila. Nikčević je postigao gol iz sedmerca, ali je u narednom napadu Srbija primila gol sa dva igrača više (16:15).

Posle golova Djukića i Zelenovića usledilo je loš period igre rukometaša Srbije, pa je Poljska preokrenula rezultat i u 39. minutu povela sa 18:21, što je do tada bila i najveća prednost bilo koje ekipe.

Seriju Poljske prekinuo je Nenadić, a Srbija je preko Šešuma, Marselića i Nikčevića uspela da se vrati u meć i izjednači na 24:24 u 45. minutu utakmice. Nakon gola Šešuma, sjajne odbrane Darka Stanića, a potom i pogotka Nikčevića, Srbija je ponovo povela (26:25).

Medjutim, od rezultata 27:26 u 50. minutu Srbija nije postigla gol narednih osam minuta, a za to vreme Poljska je ponovo stekla dva gola prednosti.

Kada je izgledalo da je meč rešen, prvo je Nikćević bio siguran iz sedmerca, potom je Stanić odbranio zicer Poljaka, a kapiten Srbije je imao novu priliku iz sedmerca da donese Srbiji izjednačenje 40 sekundi pre kraja meča. Ipak, nije uspeo, pa je domaća selekcija slavila.

Srbija u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva, u nedelju, igra protiv Francuske, a Poljska protiv Makedonije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.