U trendu

Runi: Nismo zaslužili da budemo medju četiri najbolje ekipe u Engleskoj

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi rekao je danas da njegova ekipa nije zaslužila da završi sezonu medju četiri najbolje ekipe u Premijer ligi pošto nije postigla dovoljno golova.

Junajted je završio sezonu sinoćnjom pobedom nad Bornumutom od 3:1 i peti je na tabeli Premijer lige pa će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evropa. Junajted je zbog lošije gol razlike peti, a četvrti je njegov gradski rival Siti, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Ovo je naš najgori skor po pitanju postignutih golova još od 1990. godine. Nismo postigli dovoljno golova. U Premijer ligi posle 38 utakmica, završiš tamo gde si zaslužio da završiš. Niko od fudbalera se ne žali, nismo bili dovoljno dobri za prva četiri mesta i to moramo da popravimo naredne sezone“, rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je zadovoljan zalaganjem ekipe u utakmici protiv Bornmuta, ali da je razočaran što klub neće igrati u Ligi šampiona sledeće sezone.

„Naravno, klub ove veličine i sa ovakvom istorijom želi da igra u najjačem evropskom takmičenju. Razočaravajuće je što nismo uspeli, ali moramo da se saberemo uoči subotnje utakmice sa Kristal Palasom u finalu FA kupa“, rekao je reprezentativac Engelske.

Govoreći o svojoj igri, Runi je rekao da je možda vreme da se povuče na sredinu terena, umesto da igra u napadu.

„Ponekad u karijeri morate da donesete odluke, a trenutno mislim da je za mene bolje da igram dublje u terenu. Naravno, drugačija je situacija sa reprezentacijom Engleske, još sam napadač. Ali, posle Evropskog prvenstva, u narednoj sezoni vidim sebe na sredini terena“, rekao je Runi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.