U trendu

Rvač iz Gruzije priznao da je koristio meldonijum

Osvajač srebrne olimpijske medalje u rvanju Davit Modžmanašvili iz Gruzije priznao je danas da je koristio meldonijum, zabranjenu supstancu na koju je bila pozitivna ruska teniserka Marija Šarapova.

Selektor rvačke reprezentacije Gruzije Vahtang Blagidze rekao je da je Modžmanašvili prošlog meseca bio pozitivan na meldonijum. On se suočava sa doživotnom suspenzijom zbog drugog doping prekršaja.

Takodje, još petorica članova rvačke reprezentacije Gruzije pozitivno je na meldonijum, ali njihov identitet nije saopšten pošto negiraju optužbe.

Modžmanašvili je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 120 kilograma grčko-rimskim stilom, dok je godinu dana ranije osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu.

Rvački savez Gruzije saopštio je da nijedan od šestorice reprezentativaca nije izborio plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru u avgustu, ali da je moguće da to učine kroz kvalifikacije.

Šarapova je u ponedeljak u Los Andjelesu saopštila da su njeni rezultati na Australijan openu u januaru bili pozitivni na meldonijum. Ona je rekla da je zbog zdravstvenih problema uzimala taj lek, da nije bila svesna da se od 1. januara nalazi na listi zabranjenih i da snosi punu odgovornost. Šarapova će biti suspendovana od 12. marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.