U trendu

Sada me Amerikanci mrze – pobedila sam obe sestre Vilijams!

Karolina Pliškova je jedno od najprijatnijih iznenađenja US Opena. Češka teniserka (24 godine) može da se pohvali da je na istom turnitu savladala obe sestre Vilijams, a pre nje je uradilo samo sedam igračica, prenose sportski mediji.

Prvo je u osmini finala sa 2:1 bila bolja od Venus, a onda je u polufinalu pobedila Serenu 2:0 po setovima. Tako je sprečila Amerikanku da osvoji 23. grend slem titulu u karijeri i po tom kriterijumu bude najbolja na svetu.

“Mislila sam da ovo ne kažem, ali nisam bila spremna da pružim igru kakvu želim. Kada ste povređeni onda razmišljate o drugim stvarima, a niste usredsređeni na dešavanja na terenu. Misli su mi bile na mnogim stranama”, rekla je posle meča Vilijamsova.

“To me uopšte ne zanima. Nekada ne igram kada nisam 100 odsto spremna, i briga me šta drugi misle. Ako neko nije spreman, a Serena misli da nije bila, onda nije trebalo da izađe na teren. Njen je izbor da li želi da igra. Srećna sam pobedom i ne želim da razmišljam o takvim stvarima”, kategorična je Čehinja a zatim dodala:

“Verujem da me sada svi Amerikanci mrze, jer sam pobedila obe sestre Vilijams. Ipak, ja sam srećna zbog toga”.

Pre nje su Venus i Serenu na istom grend slemu savladale jedino Martina Hingis (Australijan Open 2001), Žistin Enan (US Open 2007) i Kim Klajsters (US Open 2009).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar