U trendu

Šampion pobedjuje i bez MVP-a, Dalas iznenadio Oklahomu

Šampion NBA Golden Stejt pobedio je Hjuston sa 115:106 i tako poveo sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa, iako je igrao bez najboljeg košarkaša lige Stefa Karija, koji je propustio utakmicu zbog povrede članka.

Iako je Kari najavljivao da će biti teško odvojiti ga od terena, on se nije ni skidao, a trener Stiv Ker objasnio je da su njegovi igrači svesni da zajednički moraju da nadoknade izostanak najkorisnijeg igrača (MVP) lige.

„Kada je Stef odsutan, naši momci razumeju da nije tu i da ne mogu da računaju na njega, tako da moraju da sprovedu plan. Ako to ne urade, jednostavno nećemo postići dovoljno poena. Sada mu je malo bolje nego juče“, rekao je Ker.

Hjuston je igrao bolje nego u prvom meču, ali nije vodio nijednom večeras. Roketsi su u finišu meča smanjili dvocifrenu prednost, ali nisu mogli da naprave preokret protiv šampiona.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 34 poena, Andre Igudala postigao je 18, a Šon Livingston 16 poena. Drejmond Grin završio je utakmicu sa 12 poena i 14 skokova.

Džejms Harden postigao je 28 poena za Hjuston.

Dalas je iznenadio Oklahomu pobedom u gostima od 85:84, kojom je izjednačio na 1:1 u seriji prvog kola plej-ofa NBA lige.

Oklahoma je prvi meč dobila više nego ubedljivo, 108:70, a delovalo je da će pobediti i jutros, uprkos slabijoj igri. Stiven Adams je u poslednjem napadu ubacio odbitak uz zvuk sirene, što je izazvalo slavlje u hali, ali je naknadnim pregledom snimka utvrdjeno da je vreme isteklo, tako da je Dalas osvojio pobedu.

„Vrlo sam ponosan na momke i na način na koji su odgovorili posle jedne od najgorih utakmica u istoriji kluba. Ovo je grupa koja je jako ponosna i koja ima veliku sposobnost da se vrati“, rekao je posle meča trener Dalasa Rik Karlajl.

Maverikse je predvodio Rejmond Felton sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Dirk Novicki dodao 17 poena. Deron Vilijams je imao problema sa stomakom i njegov nastup je bio neizvestan, ali je danas ipak zaigrao i postigao 13 poena za Dalas, od čega 11 u prvih pet minuta utakmice.

Oklahoma je iz igre šutirala 33 odsto. Najefikasniji u timu bio je Kevin Durent sa 21 poenom, ali je on pogodio samo sedam šuteva iz 33 pokušaja. Ovo je „Durentuli“ bila najgora šuterska partija u karijeri, pošto u dosadašnjih 716 utakmica u NBA nikada nije imao 26 promašaja na utakmici.

Rasel Vestbruk završio je meč sa 19 poena i 14 skokova.

Toronto je kod kuće pobedio Indijanu sa 98:87 i tako se izjednačio na 1:1 u seriji, a ekipa je ovim trijumfom prekinula seriju od šest vezanih poraza u plej-ofu tokom poslednje tri sezone.

Reptorse je do pobede predvodio Jonas Valančijunas sa 23 poena i 15 skokova, a sledio ga je Kajl Lauri sa 18 poena, devet asistencija i sedam skokova.

„Svi smo morali da podignemo nivo igre. Ovo nije individualni sport. Nekad je teško Kajlu, nekada Demaru (Derozanu), nekada meni. Svi imaju loše trenutke, zato svi moramo da vučemo jedni druge“, rekao je Valančijunas posle meča.

Derozan je utakmicu završio sa 10 poena, uz šut iz igre 5/18, zbog čega nije ulazio u igru u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u Indijani bio je Pol Džordž sa 28 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.