U trendu

Šampionke Evrope posetile štand UNICEF-a

Selektorka ženske košarkaške reprezentacija Marina Maljković i reprezentativke Danijel Pejdž, Šaša Čađo i Nevena Jovanović obišle su danas štand UNICEF-a u tržnom centru Merkator.

Prilikom posete one su pozvale građane da se priključe „Klubu prijatelja“ UNICEF-a, kako bi kroz redovne mesečne donacije podržali fondaciju.

„Moram da priznam da nisam znala za ovu kampanju, ali sada kada sam definitivno shvatila o čemu se radi, želim da je podržim u svoje ime i ime cele reprezentacije. Moj posao kao selektora je da negujem tim koji radi dobro na samom terenu, ali isto tako mislim da imam obavezu da usađivanju pravih vrednosti kod naše dece“, rekla je Maljkovićeva novinarima na štandu UNICEF-a.

Ona je naglasila da je veoma ponosna što je što je deo UNICEF-a, koji prema njenim rečima vodi računa da sva deca odrastaju srećno.

„UNICEF se trudi da u Srbiji na sve moguće načine učini decu srećnom i nasmejanom. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu još više približitu našu saradnju u cilju da deca Srbije rastu što bezbrižnije“, dodala je Maljkovićeva, koja je prošle godine predvodila Srbiju do titule prvaka Evrope.

Na pitanje koliko je reprezentacija spremna za Olimpijske igre u Riju, rekla je da njen tim još uvek ima prostor za napredak.

„Imali smo dve utakmice sa Turskom, gde smo s jedne strane prikazali dobru igru, ali i dosta grešaka. Moramo da ispravimo te greške. Možda je iznenađenje da će biti dve najmlađe košarkašice na tako velikom takmičenju, posle mog spiska. To je u povezanosti sa ovim projekom jer mladi su najvažniji za našu zemlju“, zaključila je Maljkovićeva.

Reprezentativka Srbije Šaša Čađo, zajedno sa Nevenom Jovanović i Danijel Pejdž pozvala je sve ljude da se priključe akciji UNICEF-a.

„Ovo je divna organizacija i došli smo da je podržimo. Prethodno su nas na štandu uputili u sve akcije koje imaju i koje su većinom za decu. Pozivam što više ljudi da podrže ovu akciju, jer na ovaj način mogu da pomognu, jer nema lepšeg osećaja nego kada nekom pomogneš“, rekla je Čađo.

Štand UNICEF-a postavljen je u Merkator centru u maju ove godine, sa ciljem prikupljanja redovnih donacija koje ova organizacija sprovodi u Srbiji.

Kampanju su do sada podržale brojne javne ličnosti, potput selektora muške košarkaške reprzentacije Aleksandra Đorđevića, kao i mladih glumaca i glumica Aleksandra Radojičića, Bojana Perića, Tamare Krcunović, Jelene Gavrilović i mnogih drugih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar