U trendu

Šaponjić: Da sam crtao ne bih mogao bolji uspeh da napravim

Omladinski fudbalski reprezentativci Srbije Ivan Šaponjić i Vukašin Jovanović poručili su danas da su osvajanjem Svetskog prvenstva na Novom Zelandu zadali zadatak narednim generacijama i da će veoma teško ponoviti taj uspeh.

Više od 50.000 navijača došlo je u ponedeljak da pozdravi ekipu Veljka Paunovića ispred balkona Skupštine grada, napravivši sjajnu atmosferu prilikom proslave.

„Doček je bio neverovatan i kada sam izašao gore i video toliku masu nije mi bilo svejedno. Zažmurio sam i pomislio u sebi da li je moguće da mi se sve ovo dešava sa 17 godina, da sam crtao ne bih mogao bolje da uradim. Presrećan sam i zahvalio bih se ljudima koji su došli da nas podrže. Dajem reč da ćemo i u narednom periodu ginuti za Srbiju“, rekao je Šaponjić i sa svetskom titulom u ruci.

Prema njegovim rečima, „orlići“ su i posle poraza na startu prvenstva od Urugvaja (1:0) verovali u osvajanje pehara.

„Svi smo na šampionatu bili kao porodica, iako smo poraženi na startu od Urugvaja, verovali smo da možemo da prođemo tešku grupu. Išli smo korak po korak i sve je dolazilo samo po sebi. Imali smo ogromnu želju, borili smo se za našu zemlju i za sve to nas je Bog nagradio u produžecima i nadoknadi vremena“.

Šaponjić će predvoditi narednu generaciju omladinske reprezentacije Srbije, čiji će selektor najverovatnije biti Branislav Nikolić.

„Daćemo sve od sebe da generacija 1997 pokuša da na neki način opravda ovaj uspeh i odbrani trofej. Biće teško, ali nadamo se najboljem“, dodao je talentovani napadač Partizana.

Jedan od najglasnijih na proslavi svetske titule bio je štoper Vukašin Jovanović, koju je sve vreme imao šajkaču na glavi.

„Sve ovo ne znači puno samo meni, ovo je uspeh cele ekipe. Disali smo kao jedan i to smo pokazali večeras, predvođeni stručnim štabom. Sve je bilo u neverovatnom stilu i pitanje je da li ovakav uspeh može da se ponovi. Nadam se da će sledeća generacija za dve godine ponovo osvojiti titulu, ali na ovakav način mislim da neće nijedna“, rekao je Jovanović Tanjugu.

Jovanović je dodao da najjače oružije ove ekipe nesalomiv duh i fantastična atmosfera.

„Bili smo svi kao jedan i da nije bilo tako verovatno bi popadali već u prvom produžetku. Dokazali smo da smo pravi momci, da volimo i ginemo za svoju zemlju. Ne bih da zvučim prepotentno, ali slobodno mogu da kažem da smo dali domaći zadatak naslednicima“, zaključio je defanzivac Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.