U trendu

Šaponjić: Jovićeve „pretnje“ neće proći

Mladi fudbaler Partizana Ivan Šaponjić rekao je da je njegova ekipa mirno i hladne glave dočuje večiti derbi protiv Crvene zvezde, iako ima zaostatak od pet bodova na tabeli.

„Utakmica protiv Crvene zvezde najveća je u srpskom fudbalu i očekuje nas težak meč. Zvezda je u letnjem prelaznom roku dovela baš dobra pojačanja, ali mi smo izašli iz teškog ritma i evropskih duela sa Steauom i BATE-om, dobro smo smo se pripremili i daćemo sve da slavimo u derbiju“, rekao je Šaponjić Tanjugu.

On je poručio da crno-beli ne osećaju preveliki pritisak uoči duela sa najvećim rivalom.

„Ne oseća se preveliki pritisak, osim onog normalnog pred derbi, i dobra je atmosfera u ekipi. Kako se bliži meč protiv Zvezde sve je veća euforija i tenzija kod navijača, ali mi igrači smo mirni”, naveo je Šaponjić.

Šaponjić je istakao da će ukoliko bude u startnoj postavi opravdati poverenje trenera Zorana Milinkovića.

„Nisam pričao sa trenerom da li ću početi meč, radim sa ekipom. Dao sam u tri utakmice četiri gola, uključujući i reprezentaciju i osećam se dobro. Na treneru je da odluči i ukoliko budem u startnoj postavi daću sve od sebe da opravdam poverenje“.

Šaponjić je priznao da dobio “pretnje” od partnera iz napada omladinske reprezentacije Srbije i fudbalera Crvene zvezde Luke Jovića.

„Malo smo se “peckali” kada smo bili na okupljanju reprezentacije, ali posle toga se nismo čuli. Luka mi je poručio da se čuvam i da će Zvezda pobediti, ali mislim da će ta priča teško proći. Ne bih da prognoziram rezultat, ali verujem u pobedu“, zaključio je mladi napadač crno-belih.

Pojačanje crno-belih Alen Stevanović ističe da sa velikim nestrpljenjem isčekuje debi u večitom derbiju.

„Biće mi drago ukoliko dobijem priliku da budem deo takvog meča. Svaki fudbaler u Srbiji živi za večiti derbi i svi smo puni adrenalina. Odlučiće neki detalj, nadam se u našu korist“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima cilj mu je da se dobrim partijama u Partizanu vrati u reprezentaciju Srbije.

„Partizan je veliki klub, prihvatio sam ponudu i srećan sam što sam došao. Ambiciozan sam, imam 24 godine i želim da se igrama nametnem za A tim Srbije”, precizan je bio bivši fudbaler Intera i Torina.

Večiti derbi, 149. po redu, igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.