U trendu

Šarapova u osmini finala Australijan opena

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladala Amerikanku Lorin Dejvis u tri seta, 6:1, 6:7 i 6:0.

Šarapova je prvi set dobila posle 26 minuta igre, dva puta je oduzimala servis protivnici, ne dopustivši joj nijednu brejk loptu.

Ruskinja je u drugom setu povela sa 2:1, uz jedan brejk, i kada je izgledalo da će meč vrlo brzo biti gotov, popustila joj je koncentracija, pa se Dejvisova vratila u igru. Amerikanka je taj deo igre odvela u taj-brejk i dobila ga sa 7:5 posle 77 minuta.

Šarapova je uzela pauzu izmedju drugog i trećeg seta i na teren se vratila odlučna da brzo okonča duel. To je i uradila. Napravila je samo pet neiznudjenih grešaka, tri puta je oduzela servis Amerikanki ostavivši je bez ijednog ovojenog gema.

Šarapovoj je ovo bila 600. pobeda na turu.

„Vau! Pobedila sam na 600 mečeva? Da li je ovo prijateljski podsetnik da sam ostarila? Možda jeste“, rekla je ona posle meča.

Peta teniserka sveta će u osmini finala igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske, koja je danas sa 4:6, 6:2 i 6:4 pobedila Ukrajinku Katarinu Bondarenko.

Plasman u osminu finala obezbedila je i Nemica Ana-Lena Fridsam, koja je eliminisala 15. teniserku sveta, Italijanku Robertu Vinči.

Fridsamova je meč dobila u tri seta, 0:6, 6:4 i 6:4.
 
Nemica, trenutno 82. teniserka sveta, u osmini finala će igrati protiv protiv pobednice duela u kom se sastaju Agnješka Radvanska i Monika Puig iz Portorika.

U Melburu pada kiša, većina mečeva je odloženo i igra se samo na terenima koji imaju krov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.