U trendu

Savić: Rezultat u senci dobre atmosfere i vrhunske publike

BOR, 17. jula 2016. (Beta) Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, izjavio je danas u Boru da će rezultat finalnog predolimpijskog turnira osam nacija u Boru ostati u senci dobre atmosfere na tribinama.

„U razgovoru sa trenerom Grčke pre početka finalnog meča, zaključili smo da nam nije toliko bitan sam rezultat finalne utakmice, jer nas je sve oduševio ambijent na bazenu u Boru i divna publika koje je bodrila i aplauzima pozdravljala sve takmičare“, rekao je Savić agenciji Beta.

Savić je rekao da je turnir u Boru bio jedan ozbiljan turnir pred Olipmijske igre u Riju.

„Ne treba da zaboravimo da je reč o napornom turniru na kome su igrane po dve utamice dnevno, da su neki mečevi odigrani po velikoj kiši i vetru u kojoj je publika bez kišobrana bila na tribinama i bodrila vaterpoliste“, rekao je selektor srpske reprezentacije.

Savić je uoči turnira rekao da je grčki vaterpolo u velikom usponu, a na pitanje Bete da li i u Riju očekuju ovakav otpor grčke reprezentacije, on je u šali rekao da se nada da u Riju neće biti „pokret otpora“.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Grčke posle peteraca sa 15:14 (4:1, 0:4, 2:2, 3:2, 6:5).

Grčka je u odličnoj utakmici pred prepunim tribinima i lepom ambijentu u Boru pobedila Srbiju u finalu humanitarnog turnira.

Na turniru u Boru učestvovalo je osam od dvanaest reprezentacija koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Vaterpolisti su se tokom četiri dana u direktnom kontaktu družili sa srdačnim Boranima, poklanjali im opremu i slikali sa njima. Srpski „delfini“ su posetili kafić u rudniku „Jama“ RTB-a Bor, sa radnicima popili sok i kafu na dubini od 440 metara pod zemljom i uverili se u kakvim uslovima iz dubine zemlje „izlazi“ najčistiji srpski bakar.

Turnir u Boru organizovan je uz veliko učešće Rudarsko-topioničarskog basena Bor, opštine Bor i hotela „Jezero“ i „Klub RTB“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar