U trendu

Potopljeni Ameri: Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva sveta u Kazanju pošto je večeras u preostaloj četvrtfinalnoj utakmici pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1).

U borbi za finale izabranici selektora Dejana Savića igraju u četvrtak od 20.45 sati protiv Italije, koja je ranije večeras savladala dosadašnjeg šampiona Mađarsku – 8:7 (2:2, 1:2, 2:1, 3:2).

U drugom polufinalu istog dana od 19.15 sati sastaju se Hrvatska i Grčka.

Izabranici Dejana Savića su se u duelu sa Amerikancima iskupili za lošiji rezultat na prethodnom planetarnom šampionatu, na kojem su eliminisani u četvrtfinalu.

Reprezentacija Srbije se zahvaljujući prvom mestu u svojoj grupi direktno plasirala u četvrtfinale, dok su Amerikanci u baražu pobedili Brazil.

„Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf,  ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja“, rekao je nešto ranije iskusni Andrija Prlainović.

Američki selektor, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao rečenicom „Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture“, međutim, prvi Savićev saradnik Uroš Stevanović poručio je da to sigurno neće zavarati ekipu Srbije.

„Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenađenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom“, kazao je Stevanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.