U trendu

Selta poklonima pobedila Barselonu

Fudbaleri Selte pobedili su danas na svom terenu šampiona Španije, Barselonu, sa 4:3 u poslednjoj utakmici sedmog kola Primere.

Selta je do trijumfa nad šampionom Španije došla najviše zahvaljujući greškama odbrane Katalanoca, ali i dobrom i organizovanom igrom u prvom poluvremenu.

Domaćin je u 22. minutu stigao do prednosti golom Pionea Sista, koji je posle odlične asistencije Jaga Aspasa savladao Marka-Andrea ter Štegena.

Aspas je u 31. minutu posle odličnog prodora povisio na 2:0, da bi samo dva minuta kasnije autogolom Žeremija Matjea koji je nespretno reagovao, Selta vodila s 3:0.

Trener Barselone Luis Enrike je na poluvremenu u igru uveo Andresa Inijestu, pa su Katalonci posle manje od 20 minuta igre prišli na gol zaostatka. Djerar Pike je u 58. minutu nadskočio odbranu Selte i smanjio zaostatak, da bi potom Nejmar u 64. smanjio na 2:3.

Nastavila je Barselona ofanzivnu igru, ali je posle lošeg ispucavanja Ter Štegena u 77. minutu Selta povela sa 4:2. Golman Barselone je u želji da doda loptu na bok jednom saigraču na petercu pogodio Pabla Ernandesa od kog se lopta odbila u mrežu.

Barselona je u 87. minutu preko Pikea postavila konačnih 3:4.

Barselona posle sedam utakmica zauzima četvrto mesto sa 13 bodova, dok je Selta 10. sa isto toliko bodova.

Ranije danas Espanjol i Viljareal odigrani su nerešeno bez golova, dok je Malaga posle preokreta pobedila Atletik Bilbao sa 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.