U trendu

Seltik isprašio Rendžers, savršeni het-trik Dembelea

Šampion Škotske Seltik ubedljivo je danas pobedio gradskog rivala Glazgov Rendžers sa 5:1 u velikom derbiju Premijer lige, koji je odigran posle skoro pet godina pauze.

Seltik je odigrao četiri utakmice i ostvario sve četiri pobede, dok je Rendžers u pet mečeva zabeležio učinak od dve pobede, dva remija i jednog poraza.

Rendžers je zbog finansijskih nepravilnosti ispao je u niži rang takmičenja i posle četiri sezone se vratio u Premijer ligu, dok je Seltik za to vreme osvajao titule. Ovo je bio prvi derbi posle februara 2015. i 402. susret „Old firm“, a Seltik je zabeležio 146. pobedu, dok je Rendžers ostao na 159.

Seltik je danas bio potpuno dominantan, a junak pobede je Musa Dembele, koji je postigao het-trik i zabeležio asistenciju.

Domaći tim je poveo u 34. minutu, kada je Dembele glavom smestio loptu u mrežu. Isti igrač je u 42. minutu iskoristio loše postavljanje odbrane Rendžersa, tako da je 20-godišnji Francuz uspeo bez problema da smesti loptu iza golmana Veslija Foderingama.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Keni Miler je uputio loptu ka golu, a Džo Garner je sa oko metar smestio u mrežu za 2:1 i ostavio Rendžers u igri.

U 61. minutu Dembele je proigrao Skota Sinklera, koji je izbio sam ispred Fodernigama i lako ga savladao za 3:1.

U 75. minutu, Rendžers je ostao bez Filipa Senderosa, koji je dobio drugi žuti karton.

Seltik je brojčanu dominaciju iskoristio u 83. minutu. Mikael Lustig je centrirao, a Dembele je loptu primio desnom nogom, prebacio je na levu i ponovo savladao golmana gostiju. Mladi Francuz zabeležio je nešto što pojedini fudbalski stručnjaci zovu „savršeni het-trik“: pošto je golove davao levom, desnom i glavom.

Konačni rezultat postavio je Stjuart Armstrong u 90. minutu i tako potvrdio dominaciju Seltika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar