U trendu

Seltik se nada novom čudu, Arsenal i PSŽ za prvo mesto

Fudbaleri Barselone sa oporavljenim Lionelom Mesijem večeras gostuju u bučnom Glazgovu ekipi Seltika sa ciljem da zadrže čelnu poziciju C grupe Lige šampiona, ali i da se vrate na pobednički kolosek.

Katalonci su bez pobede u poslednjim mečevima u Ligi šampiona (Mančester Siti 1:3) i Primeri (Malaga 0:0), pa im je „vruć teren“ Seltik parka prava prilika da se isprave, posebno zbog povratka Argentinca.

Upravo prepune tribine biće jedan od aduta prvaka Škotske, a u huk navijača do iznenađenja uzda se i menadžer Brendan Rodžers.

„Barselona zna koliko je teško igrati u Glazgovu. Moramo da budemo agresivni, svesni smo da protivnik ima fudbalere možda najbolje i u istoriji, ali verujem da možemo da se nosimo sa njima. Osećam da možemo da pobedimo“, rekao je Rodžers.

Verovatno svima iz Seltika je još u glavi onaj veliki trijumf iz 2012. godine nad Barselonom u Glazgovu 2:1, u meču u kojem su gosti dominirali sa ogromnim posedom lopte i šutevima, ali su Škoti iz tri udarca postigli dva gola i napravili senzaciju.

U drugom duelu iste grupe, Mančester Siti sa Aleksandrom Kolarovim putuje u Menhengladbah na utakmicu sa Borusijom, gde ga ne čeka nimalo naivan zadatak, ali imperativ pobede visi mu nad glavom ako želi da nastavi poteru za Barselonom.

Nemci, i da nemaju rezultatski značaj, igrali bi maksimalno, a kamoli kada je ulog treća pozicija i mesto u Ligi Evrope.

Derbi runde igra se u Londonu između Arsenala i Pari Sen Žermena, gde će pasti odluka o najboljem u A grupi.

Ekipi Arsena Vengera dozlogrdilo je da poslednjih šest godina ispada u osmini finala najjačeg takmičenja jer grupnu fazu završava na drugoj poziciji i dobija znatno jače rivale, pa je sada idealna šansa da to izbegne.

Možda najzamršenija situacija je u B grupi jer Benfika, Napoli i Bešiktaš jure osminu finala Lige šampiona.

Istanbul je na nogama jer Bešiktašu, srpskog fudbalera Duška Tošića, dolazi Benfika u meču koji bi mogao da odluči mnogo toga, dok Napoli jednostavno mora da slavi pod Vezuvom protiv kijevskog Dinama.

Madridski Atletiko i Bajern iz Minhena, takođe, moraju da opravdaju uloge favorita, ali nešto se pitaju PSV i Rostov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar