U trendu

Senzacionalna pobeda Luke Puja protiv Nadala

Francuski teniser Luka Puj ostvario je senzacionalnu pobedu na US Openu pošto je u osmini finala eliminisao Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (6), prenose sportski mediji.

Meč na stadionu „Artur Eš“ trajao je četiri sata i šest minuta, a rešen je u taj-brejku petog seta.

Puj je u prvom setu napravio brejk u početku i poveo sa 3:0, da bi zatim lagano priveo set kraju.

Posle propuštenih prilika Puja za brejk u drugom setu, Nadal je osvojio peti gem za 4:1 i potom rešio set u svoju korist.

Puj je poveo sa 2:0 u trećem setu i zadržao prednost do kraja seta za vođstvo 2:1. Nadal je imao u nekoliko gemova priliku da se vrati u meč, ali nije uspeo.

Četvrti set rešen je u osmom gemu kada je Nadal napravio drugi brejk. Bio je to treći uzastopni brejk u ovom setu. Prvo je Nadal oduzeo servis rivalu za 4:2, Puj odmah uzvratio i smanjio na 4:3, a Nadal zatim poveo sa 5:3. Španac je svoj servis pretvorio u gem i izjednačenje u setovima.

Peti set je trajao 69 minuta. Nadal je odmah napravio brejk, zatim ga potvrdio za 2:0 i činilo se da je Španac na dobrom putu da zabeleži ukupnu pobedu. Međutim, Puj se pravo niotkuda uzdigao u središnjici seta, vezao tri gema za vođstvo 5:4.

Do kraja meča svaki teniser je uzeo svoj servis pa je taj-brejk odlučio pobednika.

Puj je taj-brejk otvorio sa vođstvom 4:1, Nadal osvojio naredna dva poena i smanjio na 4:3. Francuz je izdržao prvi pritisak i stigao do 6:3 i tri meč lopte. Ipak, Španac koristi naredna dva servisa, zatim i grešku Puja za izjednačenje 6:6. Ponovo se činilo da će presuditi taj momenat i da će Nadal pobediti, ali Puj koristi svoj servis za 7:6, zatim sjajnim forhend vinerom dolazi do velike pobede.

Luka Puj će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnika Gaela Monfisa.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.