U trendu

Serena Vilijams se izjednačila sa Štefi Graf

Američka teniserka Serena Vilijams odbranila je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedila Nemicu Andjeliku Kerber u dva seta – 7:5, 6:3.

Najbolja teniserka sveta je, iz trećeg pokušaja, uspela da stigne do svoje 22. grend slem titule i tako se po broju trofeja sa najvećih turnira izjednači sa legendarnom nemačkom teniserkom Štefi Graf.

Vilijams je prvu priliku da osvoji 22. titulu imala na Australijan openu, ali je u finalu tog turnira poražena upravo od Kerber, a potom je izgubila i finale Rolan Garosa od španske teniserke Garbinje Muguruse.

Kerber, na drugoj strani, nije uspela da osvoji svoju drugu grend slem titulu, tako da na svom kontu i dalje ima samo trofej iz Australije.

U prvom setu današnjeg finala obe teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do 12. gema kada je Vilijams napravila odlučujući brejk i povela sa 1:0 posle 48 minuta igre.

Sličan scenario vidjen je i u drugom setu, s tim da je Vilijams tada odlučujući brejk napravila u osmom gemu i tako osvojila svoj sedmi trofej na Vimbldonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar