U trendu

Serena Vilijams učestvuje u Hopman kupu

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams igrace sa sunarodnikom Dzekom Sokom u Hopman kupu narednog januara, saopstili su danas organizatori.

Serena Vilijams je u dva navrata osvajala Hopman kup, 2003. godine sa Dzejmsom Blejkom i pet godina kasnije, kada joj je partner bio Mardi Fis.

Ona je i ove godine igrala u Pertu sa Dzonom Iznerom, a u finalu su izgubili od Poljaka Agnjeske Radvanske i Jirzija Janovica sa 1:2.

Posle Hopman kupa, Vilijams je ove sezone izmedju ostalog, osvojila tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a igrala je u polufinalu Ju Es opena.

„Turnirom u Pertu zapoceto je nesto sjajno ove godine, pa je prirodno, fer i razumljivo sto cu se vratiti. Hopman kup je odlicna priprema za Australijan open. U 2016. godini zelim da igram dublove u Melburnu, pa ce biti prilicno uzbudljivo igrati Hopman kup i steci jos malo iskustva“, rekla je prva teniserka sveta.

U Hopman kupu igrace i drugi teniser sveta Britanac Endi Marej, kome ce partnerka biti Heder Votson.

Francusku ce predstavljati Gael Monfis i Karolina Garsija, a Nemacku Aleksander Zverev i Sabine Lisicki. Za Cesku ce igrati Jirzi Veseli i Lucija Safarova, a za Ukrajinu Aleksandr Dolgopolov i Elina Svitolina.

Domacin Australija ce imati dve selekcije, Zlatnu i Zelenu. Za Zlatnu ce igrati Lejton Hjuit i Kejsi Delakva, dok se Niku Kirjosu za Zelenu jos trazi partnerka.

Hopman kup odrzace se od 3. do 9. januara u Pertu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.