U trendu

Simeone suspendovan na tri prvenstvene utakmice

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone suspendovan je danas na tri utakmice i neće predvoditi ekipu do kraja takmičenja u španskom fudbalskom prvenstvu, u kome se njegova ekipa bori za šampionsku titulu.

Simeone je suspendovan pošto je dobio crveni karton u poluvremenu utakmice protiv Malage u prošlu subotu (1:0), nakon što je neko sa klupe Atletika ubacio rezervnu loptu na teren kada je protivnička ekipa krenula u opasan kontranapad. Druga lopta je bila blizu igrača Malage, pa je sudija Mateu Lahos morao da prekine igru.

Kada je sudija označio kraj prvog poluvremena, on je prišao klupi Atletika i rekao Simeoneu da mora da ga isključi.

Fudbalski savez Španije odbio je žalbu Atletika, pa će Simeone do kraja sezone biti suspendovan, pošto je ostalo da se odigraju još tri kola u Primeri. Simeone će zbog kazne morati da plati 3.005 evra, a klub 1.050 evra.

U saopštenju Saveza navodi se da madridski klub nije uspeo da otkrije ko je ubacio drugu loptu u teren, „pošto je ustanovljeno da je lopta ubačena sa klupe Atletika“, a prema pravilima, „trener je odgovoran ako počinilac nije identifikovan“.

Simeone je posle utakmice rekao da je sudija ispravno postupio.

Suspenzija važi za prvenstvene utakmice, pa je Simeoneu dozvoljeno da predvodi ekipu u dvomeču protiv Bajerna iz Minhena u polufinalu Lige šampiona. Prva utakmica igra se večeras od 20.45 u Madridu.

Posle 35 kola u španskom prvenstvu Atletiko je drugi na tabeli sa 82 boda, koliko ima i vodeća Barselona, a Real Madrid na trećem mestu ima bod manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar