U trendu

Simonović: Ne smemo ovako slabo da počinjemo

Košarkaški reprezentativac Srbije Marko Simonović kazao je da njegovom timu ne sme da se dešava da slabo počne utakmicu i posle da se troši da bi stizao prednost, kao danas protiv Francuske na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Utakmica je bila dobra, iako smo slabo počeli, a onda smo potrošili mnogo energije da vratimo tu prednost. Ne smemo to sebi da dozvoljavamo. Imali smo svoju šansu da dobijemo, ali ovo je NBA ekipa sa mnogo NBA igrača. Oni su verovatno dobijali i teže utakmice od ovoga. Opet se igralo na jednu loptu, iako mislim da je i protiv Australije na loptu“, rekao je Simonović.

Srbija je danas izgubila od Francuske 76:75, košem u 30 sekundi pre kraja. „Orlovi“ sada igraju protiv SAD i Kine i treba im pobeda u jednom od ta dva meča za prolazak u drugu fazu.

„Ja ne znam tu matematiku, nema nikakvih kalkulacija. Videli ste sa koliko emocija smo igrali. Protiv Amerikanaca treba da igramo muški, jako, svako od nas voli da igra protiv jakog protivnika. Francuska je poštena ekipa, uvek ide na pobedu. Naše prijateljske utakmice su ratničke, a kamoli takmičarske“, rekao je Simonović.

Nikola Jokić je kazao da ekipa treba da se sada koncentriše na predstojeće utakmice.

„Toni Parker je ubacio težak šut, a Bogdanova (Boganović) lopta je išla u koš, ali nije ušla. To je košarka, takva je igra. Moramo sad da se konsolidujemo i koncentrišemo na teške utakmice. Utakmica sa Amerikom će biti teška, ali mi nju sigurno nećemo igrati slabo. Poraz od Australije nije mnogo uticao na večerašnju utakmicu. Kažem, to je košarka“, rekao je Jokić.

Nemanja Nedović je kazao da ekipa mora da ostane pozitivna.

„Pobeda protiv Kine nas vodi dalje. Igrali smo sa mnogo emocija, bez kalkulacija. Borili smo se, ali je Parker pogodio težak šut. Ko zna zašto je to dobro. Moramo da ostanemo pozitivni. Protiv SAD i Kine ćemo igrati maksimalno. Amerikanci su prejaki, ali mi nemamo tu šta da izgubimo“, rekao je Nedović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar