U trendu

Simonović: Tužni smo, ali nije smak sveta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da su igrači veoma tužni posle večerašnjeg poraza od Darušafake u utakmici 13. kola Top 16 faze Evrolige, ali je dodao da postoji vera u plasman u četvrtfinale tog takmičenja.

„Tužni smo, ali smo isto tako svesni da možemo da izborimo plasman u narednu fazu pobedom protiv Cedevite u Zagrebu. Veliki pritisak je bio na nas. Mnogo se pričalo o ovoj utakmici. Podlegli smo pritisku. Nije smak sveta. Imamo još tri meč lopte. Dve utakmice Efesa i mi jednu.“, rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Zvezda je propustila prvu priliku da se plasira u četvrtfinale Evrolige, pošto je u Beogradskoj areni kolo pre kraja Top 16 faze izgubila od Darušafake sa 80:61.

Košarkaši Zvezde održali su 50-minutni sastanak u svlačionci posle večerašnjeg poraza od Darušafake, a Simonović je rekao da su igrači ostali da porazgovaraju. On je bio i jedini igrač crveno-belih koji ostao da da izvjavu medijima.

„Dejo (Dejan Radonjić) je kratko pričao. Rekao je da smo podlegli pritisku, da smo bili u grču, da nismo igrali kako znamo… Ali i on veruje da možemo dalje, rekao je Simonović.

Zvezda će 8. aprila gostovati u Zagrebu Cedeviti u poslednjoj utakmici Grupe E Top 16 faze Evrolige.

„Dobijali smo ih tamo, ne vidim zašto ne bismo opet. Bez obzira prošli ili ne, napravili mo veliki uspeh, jer ako se setimo početka sezone kako je krenulo… Niko se nije nadao Top 16, a evo mi smo na jednu utakmicu od osam najboljih. Videćemo… Mi u Zagreb idemo po pobedu“, kazao je on.

Simonović je dodao da je podrška navijača bila sjajna i izvinio se što ekipa ovaj put „nije uspela da izgura do kraja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.