U trendu

Sin Dejana Stankovića nastupa za Srbiju

Stefan Stanković je član omladinskog pogona Intera, a u kadetskoj reprezentaciji će se naći za prijateljske mečeve protiv Belorusije 20. i 22. septembra.

Dejan Stanković je upisao najviše utakmica u A reprezentaciji Srbije, a njegov najstariji sin Stefan (2000) je u četvrtak dobio poziv selektora kadetske reprezentacije Srbije Ilije Stolice.

Stanković junior je član omladinskog pogona Intera, a u kadetskoj reprezentaciji će se naći za prijateljske mečeve protiv Belorusije 20. i 22. septembra.

– Da, poslao sam poziv Stefanu Stankoviću koga želim da proverim u mečevima protiv Belorusije. Kapiten je Intera u svom uzrastu, talentovan levak, ofanzivnih karakteristika. Vio je najbolji igrač mnogih turnira u dresu Intera i on je samo jedan od onih momaka koji igraju u inostranstvu a koje pratimo i želimo da vidimo u dresu Srbije. Znam da sve ima težinu, jer se radi o sinu našeg proslavljenog reprezentativca i rekordera, ali ne treba da mu stvaramo pritisak. Radi se o momku koji ima potencijala i kao u slučaju svih ostalih mladih igrača, moramo biti pažljivi sa njegovim razvojem – ističe selektor Ilija Stolica.

Srbiju u oktobru očekuje prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?

-Domaćin je Italija, a pored „azura“ rivali su nam Albanija i Makedonija. Dve reprezentacije idu u naredni krug kvalifikacija. Očekuje nas težak zadatak, ali verujem da ćemo ispuniti cilj i plasirati se u sledeći krug kvalifikacija – kaže Ilija Stolica, a prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.