U trendu

Sivić: Neprijatan poraz je posledica dugačke sezone

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je poraz od Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo neprijatan, ali da je posledica umora i dugačke sezone.

„Sigurno je da je neprijatan poraz, ali svako jednom ima slab dan. I (Novak) Đoković je sinoć (u utorak) izgubio. Nažalost, emotivni pad i psihofizički pad se video već u poslednjih pola sata protiv Italije, a dve jake utakmice na kraju jedne ovakve godine, u ovom momentu, trenutno se odrazilo na ekipu“, rekao je Sivić agenciji Beta u Staroj Pazovi.

Srbija je izgubila sa 2:0, a oba gola primljena su u poslednjih pola sata.

„Mislim da smo prvo poluvreme držali kontrolu, imali posed lopte. Trebalo je da damo gol. Da smo ga dali, verovatno bi bilo potpuno drugačije, ali nije. To je fudbal. Oni su se branili, igrali na kontru. Mi smo dobro radili sve do šesnaesterca metara, ali tu nam je falio taj ‘plus’, da završimo kako treba“, rekao je Sivić.

„Nedostajalo je malo više žara, što je sasvim normalno, jer momci nisu imali pauzu posle Svetskog prvenstva. Otišli su u klubove, a pošto je kraj godine, račun dolazi sad. To se osetilo. Napravio sam četiri izmene, a mogao sam još četiri, ali dosta je to nezgodno raditi pred ovakvu utakmicu“, objasnio je on.

Sivić je istakao da ovaj poraz ne menja ništa bitno u kvalifikacijama.

„Moramo da prihvatimo da je rezultat nepovoljan po nas, ali ništa to ne menja, jer svakako moramo da pobedimo Italiju u gostima ako hoćemo na Evropsko prvenstvo. To bismo morali da uradimo i da smo juče pobedili Sloveniju. Jeste neprijatno, ali nije tolika tragedija da nećemo znati da se dignemo posle ovoga. U opticaju je 15 bodova. Treba da osvojimo 12 od toga i nećemo imati problem“, rekao je Sivić.

On je odgovorio da ga ništa posebno ne brine u nastupu, ali je istakao da je tim bio bez nekolicine važnih igrača.

„Za mene je potpuno normalno da kod dečaka koji su imali tako dugu sezonu dođe do pada. To je bilo potpuno vidljivo. Naravno, treba naglasiti da nije igralo dosta ključnih igrača: falili su nam (Predrag) Rajković, (Andrija) Živković, (Uroš) Đurđević… Ne govorim to kao alibi, već kao činjenicu da to mnogo znači za ovakvu utakmicu“, rekao je Sivić.

Za mladu selekciju nastupio je i 19-godišnji igrač Bajern Minhena Miloš Pantović.

„Eto, i to je jedna interesantna tema. Dečko je došao prvi put i ovo mu je prvi put da počne jednu ovakvu utakmicu, a nismo ga nijednom videli sa nama, što je bilo malo nezgodno. Međutim, pokazao je kvalitet kad je ušao i sigurno će imati svoje mesto u ovoj ekipi. Doneo je plus i doneće još mnogo dobrih stvari, jer je evidentno kvalitetan igrač, koji zaslužuje da bude tu i da pojača konkurenciju“, rekao je Sivić.
„Mislim da mnogo toga treba raditi u reprezentaciji. Svetsko prvenstvo je bila jedna priča, a ovo je sasvim druga i treba raditi“, rekao je Sivić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.