U trendu

Sivić očekuje dobar rezultat

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj pokušati da ostvari povoljan rezultat i pored svih problema sa kojima se suočava.

Sivić ima mnogo problema sa sastavom tima, pre svega što veliki broj igrača nema veliku minutažu u svojim klubovima, kao i zbog povreda.

„Ne pada mi na pamet da tražimo alibi, imamo kvalitet, a velika stvar je što ćemo na raspolaganju, za prvi meč sa Italijom, imati i A reprezentativce. Zbog toga želim da zahvalim selektoru Slavoljubu Muslinu na pokazanom razumevanju“, rekao je Sivić na konferenciji za novinare.

Mladi fudbaleri Srbije igraju protiv Italije 2. septembra u Vićenci, a četiri dana kasnije u Novom Sadu protiv Irske.

Sivić je naveo da je italijanski tim tri godine zajedno sa istim selektorom i da su svi igrači uglavnom 1994. godište.

„Znamo da su majstori taktike, da znaju da igraju na rezultat. Očekuje nas tvrda utakmica, ali verujem u moje igrače, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočavamo“, rekao je on.

Selektor je istakao da će ekipa za sada misliti samo o utakmici sa Italijom, za koju je rekao da „moramo da je pobedimo njenim oružjem“.

„Strpljivom igrom, čekajući grešku protivnika. Oni su u tome majstori, ali mislim da možemo i moramo da odgovorimo na pravi način“, dodao je on.

Sivić je naveo da većina njegovih igrača ima malu minutažu u klubovima, a pre svega napadači.

„Praktično, igra samo Nemanja Radonjić, a svi ostali su ili rezerve ili bez kluba ili su povredjeni. Pojedinci igraju za B timove. Nećemo da se žalimo, idemo da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo povoljan rezultat“, rekao je Sivić.

Fudbaler druge ekipe Bajerna iz Minhena Miloš Pantović otkazao je selektoru.

„Za nas je to neočekivano, nije mi jasno da igrač želi pre da igra četvrtu ligu Nemačke, a ne za svoju reprezentaciju. Možda je razlog to što mu je menadžer Italijan, ne znam. Uglavnom, pozvao sam Dejana Dražića“, naveo je Sivić.

Srbija je treća na tabeli kvalifikacione grupe Dva sa 13 bodova iz šest utakmica. Prva je Italija sa 19 bodova iz sedam utakmica, dok je Slovenija druga sa 15 bodova. Irska je četvrta sa osam bodova iz sedam utakmica, Andora ima tri boda iz osam mečeva, a Litvanija je poslednja sa tri boda iz sedam utakmica.

Na spisku su:

Golmani: Boris Radunović (Avelino 1912), Vanja Milinković Savić (Lehia) i Djordje Nikolić (Bazel);

Odbrambeni igrači: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Zenit), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Antić (Vojvodina);

Igrači sredine terena: Nemanja Mihajlović (Partizan), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković Savić (Lacio), Dejan Meleg (Vojvodina), Dejan Dražič (Selta), Saša Lukić (Torino);

Napadači: Uroš Djurdjević (Partizan), Nemanja Radonjić (Čukarički) i Aleksandar Čavrić (Genk).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar