U trendu

Sivić pozvao Plavšića i Pavlovskog

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da očekuje da ekipa zabeleži pobede u utakmicama sa Andorom i Litvanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

„Imamo nove zadatke, pred nama su mečevi sa Andorom i Litvanijom. Cilj nam je svih šest bodova. Ipak, trenutno mislimo o Andori i spremamo se maksimalno ozbiljno“, rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FŠ na Terazijama.

On je izrazio zadovoljstvo što je Sergej Milinković-Savić prebačen u A tim.

„Ipak, loša vest je da se Đurđević povredio i to su četiri gola manje, koliko su zajedno postigli. Moguće je da ćemo promeniti sistem jer su njih dvojica bila veoma važni igrači tima“, rekao je Sivić i dodao da očekuje vezistu Lacija u ekipi za obaveze mlade reprezentacije u novembru.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić objavio je danas spisak igrača za utakmice sa Andorom i Litvanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope na kojem su dvojica novajlija – Srđan Plavšić iz Crvene zvezde i Marko Pavlovski iz Muskrona, kapiten omladinske selekcije do 19 godina koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Na Sivićevom spisku nalaze se:

Golmani:

Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta).

Odbrana:

Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers).

Sredina terena:

Saša Zdelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Marko Pavlovski (Muskron), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Andrija Luković (PSV), Srđan Plavšić (Crvena zvezda).

Napad:

Ognjen Ožegović (Vojvodina), Aleksandar Čavrić (Arhus), Fejsal Mulić (Minhen 1860).

Srbija će dočekati Andoru 7. oktobra u Novom Sadu, a šest dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.