U trendu

Skandal potresa fudbalski svet: Treneri seksualno zlostavljali mlade fudbalere?

Moguće je da su na „stotine“ dece zlostavljane figure unutar fudbala, za BBC je izjavio Pol Stjuart, bivši fudbaler Totenhema i engleske reprezentacije. Stjuart tvrdi da ga je trener zlostavljao četiri godine dok je bio dete te da bi fudbal mogao da bude suočen sa velikim skandalom.

Nakon što su četiri fudbalera progovorila o tome kako su zlostavljani dok su bili deca, aktivirana je telefonska linija za pomoć. Dva sata od pokretanja, nazvalo je više od 50 ljudi.

Bivši igrači, Endi Vudvard,  Stiv Valters, bivši igrač Mančester Sitija Dejvid Vajt i spomenuti Stjuart su progovorili o zlostavljanju u nogometu.

Stjuart je novinarima Dejli Mirora izjavio da ga je neimenovani trener svakodnevno zlostavljao pune četiri godine, dok nije navršio 15. U emotivnom intervjuu izjavio je da bi se mogle javiti na “stotine žrtava“.

Izjavio je kako je pobegao od svog napadača tako da je potpisao za Blekpul, za koji je i debitovao sa 17 godina.

Otkrio je kako mu je bilo teško da porodici pokaže intervju te kako nije mogao svoju tajnu da otkrije sinu i dvema kćerima.

“Osećao sam da to moram da učinim, kako bi se i drugi javili i da imamo nadu da možemo da zaustavimo bilo koga ko to misli to da ponovi. U svim sferama života, ne samo u fudbalu“, dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.