U trendu

Skupština Partizana: Vučelić, Bjeković ili nova bruka?

Fudbalski klub Partizan mogao bi danas u popodnevnim časovima, iz trećeg pokušaja, da dobije novog predsednika, pod uslovom da Izborna skupština prođe bez incidenata.

Tačno u 17 sati u Sportskom centru Teleoptik okupiće se delegati sa pravom glasa, koji će prema najavama birati između kandidata aktuelnog rukovodstva Milorada Vučelića i predvodnika „opozicije“ Nenada Bjekovića.

Poslednje informacije govore da Vučelić, gotovo izvesno, ima neophodnu većinu, ali kad je Partizan u pitanju, teško je govoriti o bilo kakvoj izvesnosti, pogotovo kada se imaju u vidu nemile scene sa prethodne Skupštine koja je prekinuta 24. maja posle mučnih scena i uvreda.

Tada je trebalo da se bira između Ivana Churkovića i Bjekovića, ali nije se mrdnulo dalje od prve tačke dnevnog reda, utvrđivanja kvoruma zbog ovlašćenja i došlo je do odlaganja.

Skupština crno-belih ima 55 članova, a za kvorum i izbor novog predsednika, kao i članova Upravnog odbora potrebno je da prisustvuje najmanje 33.

Poslednjih dana pale su mnoge teške reči po medijima između „zaraćenih strana“, a da je sve stiglo do nivoa koji je poražavajući odslikava i činjenica da je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao članove Skupštine da se „ponašaju dostojanstveno i ne prave dodatni posao policiji“.

I dok traje „borba za vlast“ Partizan je prošle sezone izgubio šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, nikad ubedljivije, a posle samo osam kola u novoj sezoni već ima zaostatak od devet bodova.

Ako crno-beli dobiju predsednika, prvi ispit pod novim rukovodstvom, biće najteži mogući – 152. večiti derbi koji je na programu u subotu od 18 sati u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.