U trendu

Španija jedva do polufinala, Crna Gora bila blizu podviga

Ženska košarkaška reprezentacija Španije plasirala se danas u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u dramatičnoj završnici u Budimpešti pobedila Crnu Goru sa 75:74 (16:17, 23:20, 16:15, 20:22), u četvrtfinalu takmičenja.

Aktulni šampion Evrope i vicešampion sveta jedva je došao do pobede, a Crnogorke su bile blizu senzacije, pošto su imale napad za pobedu. Crna Gora je igrala bez Jelene Dubljević, jedne od najboljih igračica tima, koja je završila takmičenje zbog povrede.

Ekipa Momira Milatovića vodila je do poslednje četvrtine, kada je Španija napravila preokret, a posle serije od 7:0 došla do dvocifrene prednosti, 62:52.

Borbena Crna Gora se nije predavala i predvođena Aleksandrom Vujović i Anđelikom Robinson prišla je rezultatski, da bi nakon sedam vezanih oena Jelene Škerović prišla na poen zaostatka, 66:65, tri minuta pre kraja.

Nakon toga su se ekipe menjale u vođstvu, da bi Milica Jovanović 20 sekundi pre kraja postigla trojku za vođstvo 74:72. Pose toga je Ana Krus dala koš i slobodno bacanje za vođstvo Španije 75:74, devet sekundi pre kraja.

Robinson je probala da šutne iz teške pozicije i promašila, a loptu je uhvatila Vujović, čiji je šut izblokirala Alba Tores.

Najefikasnija u timu Crne Gore bila je Robinson sa 23 poena. Škerović je postigla 11, a Jovanović 10 poena.

Španiju je predvodila Alba Tores sa 28 poena.

Protivnik Španije biće pobednik duela Francuska-Rusija, koji se igra kasnije večeras.

Plasman u polufinale ranije su izborile Srbija i Belorusija.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar