U trendu

Španović: Ne obaram samo ja rekorde već i država

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović i njen trener Goran Obradović poručili su danas da uspesi srpskih sportista u poslednje vreme nisu slucajnost, nego posledica pravog odnosa države prema njima.

„Kao što mi obaramo rekorde, tako ih obara i država“, rekla je Španovićeva, a prenosi Atletski savez Srbije (AŠ).

Ona je nedavno na šampionatu sveta u Pekingu osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, sa novim nacionalnim rekordom 7,01, da bi samo nekoliko dana kasnije na mitingu u Cirihu „popravila rekord“ i skočila 7,02 metra.

Njen trener Goran Obradović ukazao je na suštinu pomoći države.

„Otkako je 2008.godine doneta Uredba o nagrađivanju sportista, koja je srećom prerasla u Zakon, ova oblast u našem društvu podignuta je na drastično viši nivo. Pravi je to bio potez, to sam rekao i na prijemu kod premijera Aleksandra Vučića. Ostavljam statističarima da prebroje tadašnje i sadašnje uspehe“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima štednja ima svoje efekte, ali se samo ulaganjem napreduje.

„Nekada smo se bavili sportom, tako što smo prestajali u punoj snazi razmišljajući šta ćemo dalje da uradimo u životu. Sada možemo da usmerimo napore na daleko duži period i to donosi boljitak u interesu države i celokupne nacije. Evo, sada smo i nagradu dobili brže neko ikada“,. zaključio je Obradović.

Španovićeva će naredne godine biti jedan od najvećih aduta Srbije za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.