U trendu

Sporting u šesnaestini finala, Dortmund drugi u grupi

Fudbaleri Sportinga pobedili su danas na svom terenu Bešiktaš sa 3:1 i tako se plasirali u šesnaestinu finala Lige Evropa, kao drugi u Grupi H.

Bešiktaš je ispao iz takmičenja, dok je prvo mesto u grupi osvojila moskovska Lokomotiva, koja je danas pobedila Skenderbeg sa 3:0. Ruska ekipa ima 13 bodova, portugalska 10, dok je Bešiktaš ostao na devet, a Skenderbeg na tri boda.

Borusija Dortmund ispustila je prvo mesto Grupe C današnjim porazom od PAOK-a 0:1 u Nemačkoj. To je iskoristio Krasnodar pobedom od 3:0 nad Gabalom i osvojio prvo mesto.

Dortmundu je to bio drugi uzastopni poraz, tako da sada ima 10 bodova, dok Krasnodar ima 13. PAOK ima sedam, a poslednja Gabala dva.

Obe utakmice u Grupi B završene su nerešeno. Liverpul je ostao na prvom mestu sa bodom više od Siona, nakon današnjih 0:0 te dve ekipe. Kazanj i Bordo odigrali su 2:2.

U Grupi J je moglo da dodje do drame, pošto su tri tima imala šanse da se plasiraju, ali nikakvih uzbudjenja nije bilo. Totenhem je lako pobedio Monako sa 4:1 i tako završio sa 13 bodova. Anderleht je na drugom mestu sa 10 bodova, posle današnje pobede nad Karabagom od 2:1, tako da mu na kraju nije ni bila potrebna pomoć engleskog tima.

U šesnaestini finala Lige Evropa, uključujući i timove iz Lige šampiona, igraće: Anderleht, Atletik Bilbao, Augsburg, Bazel, Bajer Leverkuzen, Bešiktaš, Borusija Dortmund, Fenerbahče, Fiorentina, Galatasaraj, Krasnodar, Lacio, Liverpul, Lokomotiva Moskva, Marselj, Mančester junajted, Mitjiland, Molde, Napoli, Olimpijkos i Porto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.