U trendu

Srbija bolja od Azerbejdžana

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Sankt Peltenu selekciju Azerbejdžana sa 4:1 u prijateljskom meču.

Golove za Srbiju postigli su Branislav Ivanović u 10. i 36. minutu, Adem Ljajić u 55. i Lazar Marković u 89. minutu, dok je strelac jedinog gola za Azerbejdžan bio Dimitrij Nazarov u 39. minutu.

Srbija je od početka meča krenula agresivno ka golu Azerbejdžana, pa je povela već u 10. minutu. Korner sa leve strane izveo je Aleksandar Kolarov, a najbolji u skoku bio je Ivanović, koji je sa peterca poslao glavom leptu iza leđa Kamrana Agajeva.

Izabranici Radovana Ćurčiča su nakon tog gola imali još nekoliko prilika, pre svega Duško Tošić, ali su umesto sa većom prednošću na poluvreme otišli nerešenim rezultatom.

Ekipa Roberta Prosinečkog izjednačila je preko Dimitrija Nazarova, koji je u 39. minutu savladao Željka Brkića lepim udarcem sa više od 20 metara.

Sa gotovo identične pozicije odakle je Nazarov pogodio, u 55. minutu šutirao je i pogodio i Adem Ljajić za novu prednost Srbije. Bio je to Ljajićev prvi gol za nacionalnu selekciju.

Na 3:1 povisio je u 63. minutu Ivanović svojim drugim pogotkom na meču. Kapiten Srbije se ponovo najbolje snašao posle kornera i iskoristio kratko dodavanje Matije Nastasića ispred gola Azerbejdžana. Konačan rezultat postavio je Marković minut pre kraja meča udarcem sa ivice šesnaesterca.

Reprezentacija Srbije 13. juna u Kopenhagenu igra možda i odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Danske.

Srbija je posle četiri odigrana kola na četvrtom mestu na tabeli Grupe i kvalifikacija sa samo jednim osvojenim bodom i ima male šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.