U trendu

Srbija bolja od Kipra, Muslin debitovao pobedom

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Užicu selekciju Kipra sa 2:1 u prijateljskoj utakmici na kojoj je debitovao novi selektor Slavoljub Muslin.

Srbiji su pobedu doneli su Aleksandar Mitrović pogotkom u drugom minutu utakmice i Dušan Tadić, koji je bio strelac osam minuta kasnije. Jedini gol za Kipar postigao je reprezentativac Srbije Nikola Maksimović u 32. minutu.

Srbija je odlično počela meč, pošto je posle samo deset minuta igre imala prednost od 2:0.

Prvo je u drugom minutu mrežu Kiprana zatresao Mitrović. Tadić je ušao je u šesnaesterac, prevario jednog igrača Kipra, a potom poslao loptu do Mitrovića, koji je pogodio za 1:0.

U desetom minutu već je bilo 2:0 za izabranike Slavoljuba Musilna, a strelac je bio Tadić. On je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila jednog od igrača Kipra i prevarila golmana gostiju.

Kipar je u 32. minutu smanjio prednost i to posle velike greške Maksimovića, koji je želeo da vrati loptu Damiru Kahrimanu, ali nije video da golman Srbije nije na golu.

Srbija je dominirala do kraja utakmice i propustila nekoliko šansi da i ubedljivije savlada Kipar. Filip Mladenović je pogodio stativu, Antonio Rukavina prečku, a dobre prilike imali su i Adem Ljajić, Marko Grujić, Andrija Živković, ali rezultat se nije menjao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.