U trendu

Srbija će dobiti još jednu atletsku dvoranu

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je danas da će do kraja sledeće godine u Srbiji biti izgradjena još jedna atletska dvorana poput one na Banjici.

„Još jedan grad će dobiti ovakvu dvoranu do kraja sledeće godine. Mi smo već kupili montažno-demontažnu stazu koja treba da se postavi u Beogradskoj areni za Evropsko prvenstvo. Mi smo odlučili da tu stazu posle prvenstva poklonimo lokalnoj samoupravi koja nam da najbolje uslove, što znači da moramo da imamo zatvoren prostor, hangar, klimu, instalacije… Od svega toga najskuplja je staza, s tim što će ta nova imati šest traka, biće takmičarska“, rekao je Jevrosimović posle ponovnog izbora za predsednika ASS-a.

Naredno Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici biće održano od 3. do 5. marta 2017. godine u Beogradskoj areni.

Jevrosimović je na čelu ASS-a od 2009. godine, a od tada je izgradjeno je sedam atletskih stadiona, i dve dvorane  –  u Beogradu i Novom Sadu.

On je rekao da je broj atletičara koji je izborio normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru premašio sva očekivanja, ali da se i pored toga nada da će još neki do isteka roka uspeti da obezbede vizu za Rio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar