U trendu

Srbija doputovala u Geteborg, selektorka mašta o polufinalu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doputovala je danas u Geteborg za drugu fazu Evropskog prvenstva u Švedskoj i odmah je počela pripreme za mečeve sa Nemačkom, Holandijom i Francuskom.

Srbija je prenela tri boda iz prve faze, a prvo će igrati sa Nemačkom, koja je prenela dva boda.

„Čeka nas ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim trenerom (Mihaelom) Biglerom. Nemice imaju dve kompletne postave. Jednu višu i malo sporiju, a druga je niža, ali i brža. Gledala sam meč sa Holandjankama koje su dobili, a čeka nas i dalja analiza ostalih mečeva. Biće to teška utakmica, ali tražimo rešenje i za njih“, rekla je selektorka Dragica Djurić.

„Orlice“ su u prvoj fazi ostvarile dve pobede i jedan remi u tri teške utakmice, zbog čega se pojavio problem umora.

„To jeste glavno pitanje na koje imam spreman odgovor. Ako ima volje i želje, biće i snage. Dosta toga ide iz glave. Imamo hendikep, povredu (Jelene) Lavko, ali i pored svega na nama je da izvučemo još više protiv protivnika koji ima sve odlike germanskog mentaliteta, snagu i upornost“, rekla je Dragica Djurić.

Ona je ponovo pohvalila ekipu za do sada uradjeno, a javnost u zemlji je već počela da pominje polufinale.

„Ponosna sam na ove devojke za sve što smo uradili do sada. Verujem da će tako ostati do kraja. Došli smo u Geteborg da se borimo za polufinale. Imamo tri boda, što nije malo, i to mi daje pravo da maštam i razmišljam o polufinalu“, rekla je selektorka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar