U trendu

Srbija i Beograd dočekali šampione

Omladinska fudbalska reprezentacija svečano je večeras dočekana u skupštini grada Beograda, a više od 50.000 građana je uz pesme, baklje, zastave i transparente dočekalo ekipu koja je u subotu osvojila svetsko prvenstvo u svojoj kategoriji.

Omladinci su rano jutros doputovali u Beograd sa Novog Zelanda, na kome je održano prvenstvo, posle čega su se uputili u sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde ih je dočekao predsednik Tomislav Nikolić.

Igrači su predstavljeni pojedinačno, a onda su sa okupljenim građanima otpevali himnu Srbije, pesmu „Igraj i pobedi“, kao i pesmu o Kosovu.

Selektor omladinaca Veljko Paunović zahvalio je okupljenima na podršci, a njegov govor prekidan je povicima „sad si uz’o trofej, Paune“ i „silov’o si Brazil, Paune“.

„Istrajnost ovih momaka je pobedila. Svi protivnici koji su bili tamo činili su da budemo bolji. Igranjem u finalu protiv Brazila nam se ostvario san, a java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni“, rekao je Paunović.

Građane je pre dolaska mladih fudbalera zabavljao muzički program. Oni su počeli da se okupljaju oko dva sata pre dolaska ekipe.

Srbija je u finalu posle produžetaka pobedila Brazil sa 2:1.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.