U trendu

Srbija lako do pobede protiv Japana

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3) u utakmici drugog kola Grupe D Svetskog prvenstva u Kazanju.

Srbija je tako, posle pobede nad Crnom Gorom, stigla i do drugog trijumfa na šampionatu sveta, dok je Japan upisao i drugi poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Duško Pijetlović je dao četiri, Andrija Prlainović tri, Stefan Mitrović je dva puta bio strelac, dok su po jedan gol dali Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Miloš Čuk i Sava Ranđelović. U Japanu su najbolji bili Kođi Takei i Keigo Okava sa po tri gola.

Izabranici Dejana Savića su opušteno ušli u meč, pa u prvoj četvrtini nisu uspeli da iskoriste ni situaciju kada je golman Japana Kacuki Tanamura zaradio isključenje. Japan je prvi poveo na utakmici preko Kođija Takeija sa 1:0, da bi Srbija golovima Nikića i Prlainovića do kraja prve deonice, ipak, preokrenula rezultat na 2:1.

Za razliku od prve, vaterpolisti Srbije su drugu četvrtinu sjajno otvorili, pa su vrlo brzo, dobrom odbranom i još boljim napadom, stigli do prednosti od 6:1. Do kraja tog dela igre viđena su po dva gola na obe strane, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 8:2.

Srbija je otpor Japana slomila u drugoj četvrtini i rešila pitanje pobednika na ovom meču, a do kraja utakmice je bez problema sačuvala prednost.

Vaterpolisti Crne Gore i Australije odigrali su ranije danas nerešeno 5:5, u prvoj utakmici drugog kola Grupe D.

Srbija će u narednom kolu, u petak od 12.00, igrati protiv Australije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.