U trendu

Srbija pobedom protiv Irske na korak od baraža za EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u gostima Irsku sa 3:1 u devetoj utakmici Grupe dva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i tako ostvarila bitan trijumf u borbi za plasman u baraž.

Irska je povela golom Kortnija Dufusa u 49. minutu, ali je Srbija preko Nemanje Mihajlovića u 64. i Mijata Gaćinovića u 67. stigla do preokreta, da bi u 88. Saša Lukić overio pobedu i doneo veoma bitna tri boda u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Srbija je današnjom pobedom došla na korak od plasmana u baraž. Ukoliko izabranici Tomislava Sivića u utorak pobede Sloveniju sigurno će biti medju četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbudjenja, bitka se uglavnom vodila na sredini terena, pa tako nijedna ekipa nije stigla do prave šanse.

Srbija je u 48. minutu imala dobru priliku da stigne do prednosti, ali Uroš Djurdjević u izglednoj situaciji nije savladao golmana Lijama Bosina, da bi minut kasnije Irska kaznila propuštenu priliku.

Henri Čarlsi dobro je prošao po levom boku i u kaznenom uposlio Dufusa koji je laganim udarcem savladao Vanju Milinkovića-Savića.

Srbija je posle primljenog gola zaigrala ofanzivnije, redjale su se prilike pred golom Bosina, a najbolju šansu za izjednačenje propustio je Djurdjević u 62. minutu, pošto mu je jedanaesterac odbranio Bosin.

Ekipa Tomislava Sivića je i posle promašenog penala nastavila da napada, a već u 64. minutu Andrija Živković je uposlio Mihajlovića koji donosi izjednačenje.

Tri minuta kasnije Srbija je stigla do preokreta, a strelac je bio Gaćinović, da bi konačan rezultat u 88. postavio Lukić na asistenciju Mihajlovića.

Srbija će u utorak u poslednjoj utakmici Grupe dva u Gornjem Milanovcu dočekati Sloveniju koja je ranije danas poražena od Litvanije s 0:1 i time ostala bez šansi da izbori plasman u baraž.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.