U trendu

Srbija i Slovenija zvanično žele EP za žene 2019. godine

Srbija i Slovenija zvanično će podneti kandidaturu za organizaciju šampionata Evrope za košarkašice 2019. godine, dogoovoreno je na sastanku rukovodstva dva Saveza.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije (KSS), dogovoreno je da se po dve grupe igraju u Sloveniji i Srbiji, a završnica u Beogradskoj areni.

Još uvek aktuelni predsednik KSS Dragan Đilas izjavio je da je kandidatura logičan rezultat sjajne saradnje.

„Srbija je prvak Evrope, a Slovenija zemlja u kojoj ženska košarka ostvaruje ogroman napredak poslednjih godina. Siguran sam da ćemo, ukoliko naša kandidatura bude prihvaćena, imati najbolje i najposećenije Evropsko prvenstvo za devojke u poslednjim decenijama. Ovo takmičenje dodatno dobija na značaju činjenicom da je i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju. Verujem da ćemo u finalnim utakmicama oboriti evropski rekord po broju gledalaca na jednoj ženskoj košarkaškoj utakmici“, rekao je Đilas.

Prvi covek slovenačkog Saveza Matej Erjavec takođe je apostrofirao odličnu saradnju dva Saveza i cinjenicu da je Srbija prvak Evrope.

„Verujemo da zajedno imamo znanje i infrastrukturu, ljubav prema košarci, kao i pravo košarkaško okruženje zahvaljujući kome bismo, ukoliko dobijemo zajedničko domaćinstvo, napravili jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava ikad. Odluka da konkurišemo za organizaciju bazirana je na činjenici da želimo da podžimo našu generaciju devojaka koje su uspele da ostvare istorijski uspeh i plasiraju se na Evropsko prvenstvo 2017, kako bismo im omogućili da utakmice najvišeg nivoa igraju pred domaćom publikom“, rekao je Erjavec.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar