U trendu

Srbija u finišu srušila Albaniju u Elbasanu

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Elbasanu selekciju Albanije sa 2:0 (0:0) u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija je šokirala Albaniju u sudijskoj nadoknadi vremena golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića. Junak meča u Albaniji bio je Ljajić, kreator fantastične asistencije i lucidnog loba preko golmana Beriše.

Ekipa Radovana Ćurčića ranije je izgubila sve šanse da se domogne plasmana na šampionat u Francuskoj, dok je Albaniji potreban trijumf u Jermeniji kako bi obezbedila prvo učešće na velikom takmičenju.

U ne baš sadržajnoj utakmici, Srbija je bila bolji rival od domaće selekcije i došla do druge pobede u grupi koja će više značiti na planu samopouzdanja.

Albanci su se opredelili za defanzivnu igru, svesni da im i remi ogovara, i vrebali iz kontri. Najbolju šasnu imali su 15 minuta pre kraja kada je Vladimir Stojković odbranio udarac rezerviste Sokola Čikalešija.

Srbija poslednju utakmicu u ovom kvalifikacionom ciklusu igra protiv Portugalije u Beogradu u nedelju.

Rezultati I grupe:

Albanija – Srbija 0:2 (Kolarov 90+1, Ljajić 90+4)

Portugalija – Danska 1:0 (Mutinjo 66)

Tabela: Portugalija 18 bodova, Danska 13, Albanija 12, Srbija 4, Jermenija 2.

Albanski navijači skandirali „UČK“

U Elbasanu je večeras počela kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije, a albanski navijači su na stadionu dočekali srpske fudbalere povicima „UČK“, javlja izveštač Tanjuga.

Skandiranja „UČK“ (Oslobodilačka vojska Kosova) čula su se sa severne tribine, gde se nalaze najvatrenije pristalice domaće selekcije.

Suprotno od njih, na jugu, smešteni su albanski navijači sa Kosova koji su postavili transparent sa imenom grupe – „Plisat“.

Primećeno je da mnogo navijača sa južne tribine nosi dresove kosovske reprezentacije, a prilikom intoniranja himne Srbije okrenuli su leđa.

Srpski fudbaleri stigli u Elbasan, poznati sastavi timova

Fudbalska reprezentacija Srbije, posle nešto više od sat vremena vožnje autobusom od Tirane, stigla je posle 19 sati u Elbasan, u kome pada kiša, javlja reporter Tanjuga.

Na putu od oko 50 kilometara nije bilo nikakvih incidenata i srpska ekspedicija bezbedno je stigla na odredište, gde sa domaćom selekcijom Albanije igra kvalifikacionu utakmicu za prvenstvo Evrope.

Autobus sa srpskim fudbalerima i novinarima stigao je u Elbasan u pratnji jakih policijskih snaga i obezbeđenja.

Albanska policija bila je u koloni ispred, između i iza oba autobusa srpske ekspredicije na ruti od 50 kilometara, koliko ima od Tirane do Elbasana.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić odlučio se za sledeći sastav:

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Kolarov, Mitrović, Tošić, Milivojević, Matić, Mitrović, Tadić, Ljajić

Albanija: Beriša, Lila, Husaj, Ćimšiti, Agoli, Lenjani, Cana, Baša, Memušaj, Džaka

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar