U trendu

Srbija u pet setova poražena od Italije

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na početku Završnog turnira Svetske lige u Rio de Žaneiru od selekcije Italije sa 2:3 u setovima.

Italija je u prvom kolu Grupe J savladala Srbiju sa 25:23, 14:25, 25:23, 20:25, 15:9, posle više od dva sata igre.

Selekciju Italije do pobede su predvodili Filipo Lanca i Luka Vetori sa po 20 poena. U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Aleksandar Atanasijević sa 26 poena.

Reprezentacija Srbija veoma loše je igrala na početku meča, što su Italijani iskoristili i stigli do šest poena prednosti na drugom tehničkom tajm-autu. Od tog trenutka izabranici Nikole Grbića su prikalazli mnogo bolju igru i stigli do izjednačenja (22:22), ali nisu imali snage za preokret i vođstvo u setovima.

Drugi set je u potpunosti pripao Srbiji, koja je od samog početka kontrolisala ritam. Italijani u tom periodu ni u jednom trenutku nisu uspeli da pariraju, pa je Srbija veoma lako i ubedljivo došla do izjendačenja u setovima – 1:1.

Srbija je veoma dobro igrala do sredine trećeg seta, ali je onda usledio veliki pad i preokret Italije, koja je povela sa 2:1 u setovima, iako je tim Nikole Grbića vodio sa pet poena prednosti sredinom seta.

I pored veoma loše završnice u trećem setu Srbija je uspela da podigne nivo igre u četvrtom setu i ponovo dođe do izjednačenja u setovima, međutim, u odlučujućem periodu, taj-brejku, Italija je serijom od 8:0 na početku rešila pitanje pobednika i osvojila dva boda, dok je Srbiji pripao jedan.

Srbija će se sutra u drugom kolu Grupe J fajnal-siksa u Brazilu sastati sa Poljskom, koja večeras od 21:05 po srednjeevropskom vremenu igra protiv Italije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.